32Un interviu cu un copil deosebit, cu o elevă care a obţinut nenumărate premii şi cu care Şcoala „Nicolae Simonide” din Pitești se mândreşte - asta era tema articolului. Am văzut-o pe Daria, fetiţa ce făcea obiectul şi subiectul articolului... Din prima secundă m-a lovit „specialul” ce respira din fiinţa ei. Am vorbit câteva chestii de principiu despre interviu şi am aşteptat cu înfrigurare să-mi răspundă la întrebări. Îmi prefigurasem deja introducerea, şapoul cum se spune în termeni jurnalistici, însă după ce am citit ce a scris, vorbele mele frumoase nu-şi mai au rostul. Sunt mândră, Daria şi sunt o norocoasă că există copii ca tine în lumea mea! Oamenii deosebiţi mă emoţionează şi mă fascinează puterea lor de a ne face să credem în ideal. Într-o lume mai bună, frumoasă.. aşa cum ar trebui să fie! Petru cei care nu mai au încredere în valori, pentru cei care dintr-un nihilism afectat blamează noua generaţie: citiţi despre Daria! Ea şi alţii ca ea vor schimba lumea!

 “Mă numesc Maier Daria, am 11 ani şi locuiesc în comuna Bascov. Nu am fraţi sau surori, dar un loc la fel de important în inima mea îl ocupă verişorii, care, pentru mine, sunt mai mult decât nişte simple rude. Copilăria mi-am petrecut-o la bunicii din partea mamei, motiv pentru care am fost crescută atât de părinţi, cât şi de ei. Le sunt recunoscătoare pentru tot ce au făcut şi fac pentru mine şi pentru modul în care m-au învăţat cei 7 ani de acasă. Eu m-am născut cu o problemă de sănătate, palatoschizis, care m-a făcut să ajung în sala de operaţii la vârsta de un an şi jumătate. Majoritatea lumii spunea că nu o să pot să scriu şi să pronunţ corect dar, paradoxal, Româna este materia la care am reuşit să performez la nivel naţional. Din cauza acestei probleme, am început să leg cuvinte abia la un an şi jumătate, când doar mama înţelegea ce spuneam. Însă, cu ajutorul ei şi al verișoarei mele cu 4 ani mai mare, am învăţat literele şi sunetele, devenind astfel un copil ca toţi ceilalţi. Cred că în dezvoltarea unui copil, un rol important îl au poveştile şi basmele. M-am obişnuit cu ele încă de mică, atunci când tata îmi citea înainte de culcare. Chiar şi la momentul actual îmi place să îmi amintesc de „Cenuşăreasa”, „Albă-ca-Zăpada” şi „Aladin”, acele cărţi pe care nu o să le uit niciodată, indiferent de vârstă.
Efectuarea temelor durează aproximativ 4 ore, iar restul zilei este umplută de lucrul suplimentar la română şi matematică, pentru a mă pregăti de olimpiade. Cea mai mare pasiune a mea o reprezintă chitara, căreia îi aloc timp săptămânal, în funcție de celelalte activităţi. Îmi place în special muzica clasică, dar ascult şi melodii pop din viața cotidiană. Odată cu creşterea în vârstă, am renunţat la anumite jucării şi păpuşi, însă ele continuă să facă parte din copilul din mine. O să le păstrez cât mai mult timp posibil, pentru a-mi aminti mereu de clipele de odinioară.  
Viaţa socială are un rol important în formarea personalităţii mele. Îmi place să fiu înconjurată de cei dragi mie, alături de care mă joc şi povestesc evenimente ilariante. Cât despre modelul meu în viaţă, ca orice copil, voi aminti de mama. Cu toate micile imperfecţiuni va rămâne mereu perfectă pentru mine.
Nu mă pot decide ce îmi doresc să devin, deoarece sunt la vârsta la care dorinţele mi se amestecă în minte şi nu pot să aleg. Probabil că aş opta pentru ramura medicinii sau cea a dreptului. Dacă va fi posibil, mi-aş dori să urmez cursurile superioare în străinătate, pentru a-mi îmbogăţi cunoştinţele şi cultura generală. Un om de succes are la bază cei 7 ani de acasă, un strop de inteligenţă amestecată cu isteţime şi afecţiune şi, cel mai important, o experiență de viaţa întărită.  
Este greu să spun părerea celorlalți despre mine, deoarece totul e privit din perspectiva mea. Sunt o fire dificilă, care nu poate fi ușor de înţeles. În viaţa de zi cu zi sunt o persoana simplă, exact ca toate celelalte. Eu am încredere în noua generaţie şi în dezvoltarea lumii cu ajutorul ei. Ştiința evoluează odată cu omul, iar copiii, chiar dacă sunt atraşi de anumite ispite nepotrivite, vor continua cu siguranţă să ajungă pe cele mai înalte culmi. Îmi doresc să văd lumea, să progresez în diferite domenii şi, totodată, să fiu capabilă să îmi creez un viitor cat mai bun. Până să ajung în clasele gimnaziale, paşii mei au fost călăuziţi de doamna învăţătoare Moisescu Magdalena, care a pus bazele întregii mele învăţături. Ciclul primar m-a ajutat să mă formez ca elev, dar în primul rând, ca om.  Rezultatele din momentul de faţă se datorează doamnei profesor Sorina Gardin şi domnului profesor Miu Ion."

Premiul I la concursul de matematică “Argeșgim”
Premiul al II-lea la concursul de matematică “Euclid”
Premiul al II-lea la concursul de matematică “Gheorghe Cenușe”
Premiul al II-lea la concursul de matematică “Sorin Simion”
Premiul Special la Olimpiada de Limbă, Comunicare şi Literatură Română - etapa naţională
Premiul al III-lea la Olimpiada de lingvistică - etapa naţională.

(Postat iunie 2015)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top