3# Încredere și performanță într-o școală a comunității!
În acest an școlar, la propunerea Comisiei de asigurare a calității, la Școala Gimnazială ”Mircea cel Bătrân” din Pitești s-a realizat o ofertă de cursuri gratuite pentru părinții din comunitatea școlară. S-a creat un formular on-line de înscriere, s-au lansat afișele de prezentare pe grupurile WhatsApp cu părinții și pe facebook-ul oficial al școlii, iar cei curajoși au răspuns provocării noastre.
Cursurile au fost interactive, practice și s-au desfășurat în perioada ianuarie-februarie 2020. Formatorii au fost profesori cu experiență ai școlii, certificați în domeniu, care au dorit să vină în sprijinul comunității prin dezvoltarea unor abilități cerute pe piața muncii, dar și pentru întărirea parteneriatului Școală-Comunitate.
Oferta a inclus cinci cursuri, și anume:
- Atelier de conversație în limba engleză-nivel A1-A2 (prof. Elena Costache)
- Atelier de conversație în limba franceză-nivel A1-A2 (prof. Monica Benghe, Laura Georgescu și Alexandra Mihai)
- Curs practic Excel pentru începători (prof. Paula Cioară)
- Atelier de dezvoltare personală (psiholog Augustina Ene)
- Atelier floral - Școala Florilor (prof. Adina Simion)
Părinții au venit cu încredere la activitățile propuse, s-au încurajat unii pe alții, iar la final au avut examen practic și au obținut certificatul de absolvire.
Ne-au propus să continuăm acest demers și cu alte cursuri sau să trecem la următorul nivel. A fost o experiență interesantă, părinții ne-au transmis că au retrăit momente din viața de elev, și-au amintit cum este să vii la școală cu lecția neînvățată, iar unii dintre ai au avut emoții mari, mai ales la examenul final.
Dar totul s-a terminat cu bine și bineînțeles cu o poză de grup. Felicitări, dragi părinți!
Convingerea noastră este aceea că nu e suficient să fim profesori doar pentru elevii noștri, ci și pentru cei care îi influențează zi de zi, pentru că suntem încrezători că împreună îi putem ajuta pe cei tineri să descopere bucuria de a învăța pe tot parcursul vieții, să fim modele pentru ei.
„Toți cei care încetează să mai învețe sunt bătrâni, fie că au 20 de ani, fie că au 80 de ani. Toți cei care continuă să învețe rămân tineri.” – Henry Ford

Prof. Paula Cioară
(Postat martie 2020)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top