odobescu scoala altfel 2Săptămâna  Şcoala Altfel - „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, reprezintă perioada destinată activităţilor de educaţie non-formală din fiecare an.
Anul acesta, în perioada 5-9 noiembrie, elevii Colegiului Naţional Alexandru Odobescu, activi, curioşi, creativi şi plini de entuziasm, au ieşit din rutina şcolară şi s-au implicat în activităţi variate şi atractive.

Începând de luni, 5 noiembrie, sala multimedia a colegiului a fost gazdă bună pentru desfăşurarea unei  activităţi de informare cu privire la fenomenul Fake-News. Acest eveniment, organizat de Asociaţia Şcoala de Valori - Bucureşti, s-a desfăşurat într-o manieră interactivă, elevii şcolii noastre putând afla ce este o ştire falsă, cum o pot identifica şi, nu în ultimul rând, cum să nu se lase influenţaţi de asemenea ştiri.
Un alt partener în derularea activităţilor a fost Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” din Piteşti, care le-a oferit elevilor posibilitatea să participe la ateliere de educaţie pentru cetăţenie democratică - „Eu, în comunitatea mea”, sau  de responsabilitate socială – „Evitaţi plagiatul, redactaţi onest!”.
O temă de actualitate, cea a sarcinii timpurii şi consecinţele acesteia asupra viitorului mamelor minore, accesul la servicii de sănătate şi consiliere privind planificarea familială, a fost abordată într-o manieră inedită, printr-o piesă de teatru (Teatru Forum), intitulată „Copii nu vin cu barza”, pusă în scenă de reprezentanţii şi voluntarii Asociaţiei „Partener pentru Tine” din comuna Merişani, în colaborare cu Centrul de Resurse pentru Participare Publică - Bucureşti. În urma vizionării piesei, elevii noştri au avut posibilitatea să intre în pielea personajelor şi să schimbe situaţia, propunând soluţii  în vederea prevenirii acestui fenomen.    
Din program nu au lipsit nici excursiile tematice. Aflându-ne în an centenar, cei mai mulţi elevi au ales destinaţia Alba-Iulia, oraş care la 100 de ani de istorie vie spune cel mai frumos povestea înfăptuirii unui vis de neam: România modernă.
Şi pentru că tot am vorbit de istorie, vizita la „Memorialul Închisoarea Piteşti”  a fost un bun prilej pentru a-i îndemna pe tinerii noştri la o reflecție profundă asupra evenimentelor legate de detenția politică anticomunistă din România, la o raportare corectă și argumentată atât la crimele si persecuția regimului comunist, cât și la sacrificiul celor care au suferit ori şi-au pierdut viaţa fără vină.
Menţionăm că tot în această perioadă, Colegiul Naţional „Alexandru Odobescu” s-a aflat la cea de-a 99-a aniversare. Aşa că de la eveniment nu au lipsit nici invitaţi de seamă ai comunităţii locale şi nici spectacolul de excepţie organizat de elevii cluburilor de teatru şi muzică ale liceului, totul desfăşurându-se într-o atmosferă de zâmbete, cânt, dans şi voie bună.            

Ciobanu Ramona, Cerchia Raluca, Codău Alexandra - clasa a XI-a B
Colegiul Național “Alexandru Odobescu” Pitești
(Postat decembrie 2018)     

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top