Bianca Dinescu, licențiată în Teatrologie, desfășoară activități de voluntariat în cadrul Școlii Gimnaziale “Matei Basarab”- Pitești.
Obiectivele principale ale Cursurilor de Dezvoltare Personală prin Arta Actorului sunt: dezvoltare cognitivă, socială, emoțională, senzorială; dezvoltarea atenției și a ritmului; stimularea concentrării; antrenarea tuturor tipurilor de memorie; creșterea stimei de sine; coordonare, comunicare, relaționare; viteza de reacție și controlul impulsurilor; dezvoltarea capacității de improvizație în diferite situații; descifrarea mesajelor verbale și non-verbale; dezvoltarea capacității de a privi același lucru din unghiuri și din perspective diferite; parametrii scenici.
În data de 21 februarie 2020 s-au desfășurat activități de voluntariat, la următoarele clase: Clasa Pregătitoare A - prof. înv. prim. Marinela Chiriac; Clasa I A - prof. înv. prim. Ileana Silveanu; Clasa I B - prof. înv. prim. Sonica Dumitru; Clasa a III- a C - prof. înv. prim. Maria Coman; Clasa Pregătitoare B - prof. înv. prim. Mihaela Teacă; Clasa a III- a B - prof. înv. prim. Florica Stoica.
Iubim ceea ce facem și cred că se vede! Am discutat despre renunțare și orgoliu. Am fost de acord că nu trebuie să renunțăm atunci când lucrurile sunt mai grele și că trebuie să găsim soluții, că trebuie să ne dorim să ne autodepășim. Desigur, totul într-o manieră distractivă așa cum este la noi!
Putem să educăm mintea, încet - încet, să devină elastică. Să accepte posibilități, nu doar certitudini. Primul pas este să ne educăm mintea să nu excludă nimic; să scoatem "nu"-ul ca primă reacție la orice. Jucați-vă, mai ales cu rigiditatea minții! Dați-vă voie să îi chestionați axiomele, să îi provocați curiozitatea și nu în ultimul rând luați-o peste picior; ține la glumă.
Asta da energie. Am făcut multe exerciții de improvizație și ne-am distrat pe cinste. Am fost în Preistorie, în Evul Mediu, la restaurant, la bibliotecă, la biserică, la mare, am dansat, am avut mai multe meserii și mai multe stări.
Primul pas este să ne educăm mintea să nu excludă nimic. Primul pas e să scoatem "nu"-ul ca primă reacție la orice. Dacă vă uitați în jur, la 80% dintre oameni prima reacție, indiferent de tema discutată, începe cu "nu".
La noi e cu “da!” , “eu pot”, cu încredere dar mai ales cu multă distracție!
Cel mai mare cadou pe care părinții îl pot oferi copiilor (și lor înșiși) este validarea și încurajarea imaginației. Nu legile fizicii și ale chimiei țin lumea asta vie, nu matematica, nici economia, cu atât mai puțin logica. Lumea este creată exclusiv de imaginație.
Mințile de copil creează lumea și o determină să meargă mai departe.
Pentru creșterea nivelului de conștiință și vindecarea emoțională există o întrebare esențială: cât de flexibilă îți este mintea? Cu cât este mai rigidă, mintea va îngreuna drumul către tine însuți.
Suntem norocoși că ne avem unii pe alții. Copiii sunt un dar minunat și pur de la Dumnezeu.
În data de 28 februarie 2020, cu ocazia Zilei ”Porților Deschise” la Școala Gimnazială “Matei Basarab”- Pitești, se desfășoară activități comune claselor a IV-a din Unitatea de Învățământ și grupelor de Grădiniță partenere, într-o manieră interactivă și ludică, în spații școlare moderne, primitoare, pentru ca școlarii să dezvolte, împreună cu preșcolarii, o relație cât mai constructivă.
Director, Prof. Dr. Elena Odă
Administrator de patrimoniu, Gabriela Zaria
Prof. Bianca Dinescu
(Postat februarie 2020)