24În acest an şcolar, elevii clasei a-VIII-a A de la Şcoala Gimnazială Nr.1 Miceşti, alături de doamnele profesoare Mihaela Voicu (director), Luminiţa Mitroi ( consilier şcolar), Mihaela Neagu (ed. tehnologică) au implementat Proiectul româno – elveţian JOBS, care combină două elemente: piaţa muncii şi educaţia.
Printr-un curs transcurricular cu durata de un an, programul JOBS (Orientare profesională – Instruire în întreprinderi şi şcoli)  are ca scop sprijinirea elevilor din ultimii ani de gimnaziu si din primii ani de învaţământ tehnic în formarea unei imagini realiste privind piaţa muncii şi diferitele profesii. În acelaşi timp, elevii învaţă sa-şi cunoască propriile puncte forte şi competenţe.
Programul le oferă o imagine de ansamblu asupra profesiilor sau studiilor posibile, îi ajută să devină competenţi, dinamici, flexibili, capabili să se adapteze din mers la schimbările societăţii.
Prin vizite în întreprinderi, administraţii sau instituţii publice ei văd ce fac muncitorii calificaţi şi cei cu studii superioare. Elevii sunt cei care colectează informaţii despre ofertele de muncă din regiunea lor si despre cerinţele impuse de diferitele profesii.
JOBS este si o bună practică pentru elevi, deoarece învaţă cum să se prezinte pentru a avea succes în faţa potenţialilor angajatori. Efectele pe termen lung vor fi semnificative în sensul dezvoltării personale şi profesionale.

(Postat februarie 2016)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top