dacia 2# Mobilitate virtuală în proiectul la Liceul Tehnologic Dacia în proiectul Erasmus + - ICT TOOLS IN MOTIVATING LEARNING AND INCREASING THE QUALITY OF EDUCATION- cu numărul de identificare    2018 – 1- RO01-KA229-049348_1.

Iată că ne adaptăm vremurilor și în săptămâna 17- 21 mai 2021 a avut loc la liceul nostru, cea de a patra mobilitate „Learning/teaching/training activities” din cadrul proiectului Erasmus+, ICT TOOLS IN MOTIVATING LEARNING AND INCREASING THE QUALITY OF EDUCATION, de data acesta virtual. Echipa Liceului Dacia din Pitești, având coordonator pe doamna profesoară Ioniță Iuliana, cea care este și câștigătoarea proiectului Erasmus+, a avut ca membri profesori implicați pe doamnele Moisescu Cristina Maria, Soare Angelica, Măcăneață Anca, Tănase Daniela și Mihai Cristina Elena. Elevii care au format echipa din România și care au reprezentat țara noastră într-un mod deosebit de profesional și elevat au fost - Boboc Andrei, Breciugă Monica, Dobre Eduard, Grigore Marian Robert, Lazăr Alexandru Mugurel, Vlădoiu Cătălin, Trăncău Flavius. Celelalte țări partenere au fost Italia, Turcia și Lituania.
Împreună în această mobilitate am reușit să implicăm un număr de peste 100 de persoane, care au lucrat la derularea temelor și activităților propuse de țara organizatoare, România, prin Liceul Tehnologic Dacia, gazda proiectului iar coordonatorul, d-na profesoară Ioniță Iuliana, propunător și mentor al activităților de învățare practică a lecțiilor și experimentelor virtuale.
dacia 1Deoarece una dintre țintele proiectului a fost aceea de a se utiliza instrumentele TIC în derularea orelor de Matematică și Științe dar și de a construi activități practice în domeniul roboticii prin transdisciplinaritate, pentru stimularea creativității elevilor, propunerea de derulare a activităților virtuale din mobilitate, a fost aceea de a utiliza platforma Moodle. Utilizarea Tinkercadului care  este o aplicație online gratuită ce permite realizarea de desene 3D, s-a dovedit o provocare și o mare reușită pentru elevi, deoarece  după ce s-au realizat desenele, s-au realizat apoi montajele și circuitele din piese reale achiziționate cum ar fi - leduri, breadborduri, fire de legătură, senzori, plăcuțe Arduino, rezistențe, condensatoare, rezistoare, bobine și alte piese electronice. S-a lucrat în direct, toți partenerii beneficiind de toate detaliile date de traducătorul nostru d-na prof.  Soare Angelica și de punerea în practică a montajelor de doamnele profesoare Ioniță Iuliana și Moisescu Cristina. O altă provocare și noutate a fost dovedită prin utilizarea platformei „Wand education”, platformă care reduce efortul de pregătire, predare și evaluare a lecțiilor, prin acces la o librărie de resurse pedagogice, prin care se pot crea lecții de la 0, se pot personaliza, se pot evalua fișele de lucru și se poate interveni în acestea. Rapoartele se generează automat pentru evidențierea progresului elevilor. Au fost cinci zile pline de entuziasm și spirit creativ, s-au legat prietenii, a fost dat startul competiției și a fost marcat spiritul de promovare al fiecărei țări participante prin elevii ce au format echipele reprezentative.
Atât membrii echipelor de elevi dar și profesorii participanți la proiect au apreciat creativitatea concepției activităților și s-au arătat doritori în a extinde astfel de inițiative profesionale pentru stimularea creativității și promovarea noilor sisteme de învățare și a metodelor de învățare prin descoperire și experiment.
La finalul activităților, participanții au primit certificatele de participare și pentru a marca festiv momentul și pentru a nu părăsi atmosfera plină de creativitate a proiectului, d-na profesoară, Ioniță Iuliana a dăruit tuturor un tort cu sigla și logoul proiectului.
Prof. ing. Cristina Elena MIHAI

erasmus 3

(Postat iunie 2021)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top