ratesti ziua europeiZiua Europei este o sărbătoare anuală a păcii și unității. 9 Mai este celebrată în diferite forme în majoritatea școlilor românești. Și în școala noastră au fost realizate activități care să puncteze această zi importantă. Elevii clasei a II-a de la Școala Gimnazială „Gheorghe I. I. C. Brătianu” au desfășurat activitatea cu titlul „La mulți ani, Europa!”. Scopul acesteia a fost de conștientizare a apartenenței țării noastre la Uniunea Europeană.

În prima parte a activității elevii au vizionat într-o prezentare power point imagini, date semnificative ale zilei de 9 mai, componența și instituții reprezentative ale Uniunii Europene, principiile, deviza, moneda unică și au audiat „Oda bucuriei” – imnul UE. A urmat prezentarea statelor membre ale Uniunii Europene, cu date caracteristice, curiozități și imagini sugestive.
Prezentarea s-a încheiat cu o evaluare interactivă concretizată printr-un set de întrebări la care elevii au răspuns cu entuziasm fiind încurajați de aplauze.
A doua parte a activității a fost una practică, în care elevii realizat un poster care ilustrează deviza “Unitate în diversitate”, au conturat, au decupat și apoi au colorat steagurile țărilor membre ale Uniunii Europene, inclusiv steagul Uniunii. În finalul activității s-a organizat o miniexpoziție cu lucrările copiilor.
Anul acesta, pentru elevii clasei a II-a, data de 9 mai a avut dublă semnificație: au avut Evaluarea competențelor fundamentale la Matematică și Ziua Uniunii Europene. Ambele evenimente le-au întâmpinat cu mult entuziasm și curiozitate.
La final, toți am afirmat: Trăim în România! Suntem copiii Europei!

Prof. înv. primar, Andrei Diana
Școala Gimnazială „Gheorghe I. I. C. Brătianu”
(Postat iunie 2019)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top