33Revoluția tehnologiei informatizate
Majoritatea sociologilor contemporani subliniază că epoca noastră este caracterizată de un interval cu totul special al istoriei, ce permite schimbarea și conturarea unui alt imaginar și al unei noi realități a lumii în care trăim, plecând de la paradigma indusă de revoluția tehnologiei informatizate. Specialiști care au analizat implicațiile adânci și vaste ale tehnologiei, atât în viața socială, cât și la nivelul subconștientului uman, mărturisesc acest lucru.

“Dresarea” subconștientului
Conștientul emite raționamente și subconștientul produce; conștientul alege și subconștientul livrea¬ză marfa. Vă prezentăm câteva trucuri prin care să vă “dresați” subconștientul. Este de la sine înțeles că puteți completa lista cu altele, care corespund așteptărilor, nevoilor sau dorințelor voastre. Nu uitați: aprecierea de sine este esențială!
1. Amintiți-vă mereu că dacă vă gândiți la lucruri bune, atunci se vor produce lucruri bune. În schimb, contrariul e tot atât de adevărat.
2. Sunteți ceea ce gândiți că sunteți. Dacă vă gândiți că sunteți făcut pentru a fi nefericit, veți fi nefericit, dacă vă gândiți tot timpul că sunteți bolnav, veți deveni bolnav. Dacă vă simțiți neadaptat, veți da greș peste tot.
3. Nu uitați că subconștientul vostru nu argumentează niciodată. El acceptă simplu și fără justificare ideile sau raționamentele conștientului, oricare ar fi ele. Puteți să vă convingeți subconștientul că pământul e plat, că apa îmbolnăvește de cancer sau altceva tot atât de absurd. Deci mare atenție la ce spuneți subconștientului vostru.
4. Aveți libertatea de a alege. Toată existența noastră e bazată pe liberul arbitru. Aveți posibilitatea de a alege, atunci de ce nu ați alege fericirea, sănătatea și prosperitatea?
5. Rolul principal al conștientului vostru este de a ocroti integritatea subconștientului vostru, ca să nu fie copleșit de impresii false sau eronate. Dar – atenție! – conștientul este cel care alege natura convingerilor voastre; precizați cele care va aparțin în mod exclusiv.
6. Sugestiile și comentariile altora nu au nici o putere asupra voastră, în afara cazului, bineînțeles, în care hotărâți în alt fel – ceilalți nu pot comunica cu subconștientul vostru. Comentariile acestea vă pot prejudicia, în momentul în care spiritul conștient le repetă de mii de ori, până când reușește să convingă subconștientul de adevărul lor.
7. Fiți atenți la ce rostiți. Dacă vă petreceți timpul repetând că sunteți incapabil, subconștientul vostru vă v-a lua în serios. Am spus-o de nenumărate ori: el nu face deosebirea între realitate și imaginar, el crede cu sfințenie tot ce-i relatează conștientul, în măsura în care aceste cuvinte i se repetă de multe ori. Ca să nu-l induceți în eroare, în loc sa spuneți “nu pot” spuneți mai curând “pot”. Transmite-ți-i ideea ca reușiți tot ce va propuneți, și acest lucru se va împlini.

Prof. Oprișor Valerian
Liceul Teoretic „Iulia Zamfirescu”, Mioveni
(Postat octombrie 2016)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top