11Septembrie, agitaţie, un nou început, primul copil îndrăzneţ al Toamnei. Acestea sunt doar câteva dintre caracteristicile acestui sezon. După nedespărţita vară, în care cu toţii am dat frâu liber imaginaţiei, am experimentat ceea ce nu îndrăznim uneori şi am depăşit limite prin intermediul spiritului de libertate, iată că luna septembrie ne descrie calea spre echilibru, implicare şi curaj.


Se spune că "toamna se numără bobocii", ceea ce este adevărat, căci aceasta dă startul în ceea ce priveşte cultivarea rezultatelor, eforturilor depuse pe parcursul întregului an. Este momentul prielnic pentru triarea celor harnici de cei dezinteresaţi.
Toamna poartă amprenta nostalgiei, a melancoliei, fiind mai aproape de sufletul fiecăruia, ea printează amintiri prăfuite, care readuc mici fragmente din trecut, cu rol în realizarea unui frumos tablou.
Pentru elevi, toamna aduce de fiecare dată noi cerinţe, noi schimbări şi de cele mai multe ori, puţini sunt cei care sunt dornici să păşească în noul an şcolar. Însă, atunci când elevii de toate vârstele redescoperă bucuria de a fi împreună unii cu ceilalţi şi când parcurg această etapă, îşi dau seama câtă bucurie poate exista în jur şi în sufletele cadrelor didactice care găsesc întotdeauna puterea să se implice şi să-i coordoneze.
Ce poate fi mai frumos decât să te bucuri de surprizele toamnei? O paletă de culori se intensifică, frunzele ruginii parfumează întreg decorul, iar covorul cărămiziu prinde glas odată ce este mângâiat de paşii noştri.
Anotimpul acesta ne oferă un impuls și, totodată, un nou început pentru diverse activități, domenii de activitate. Astfel, toamna este dedicată atât efortului intelectual, cât și celui fizic. În această perioadă, fiecare încearcă să aducă noutatea și să surprindă.
Fie că este toamnă sau orice alt anotimp, noi știm sigur că are o semnificație aparte și ne bucurăm din plin de prezența lui.

Prof. Amalia Topliceanu
Liceul Teoretic ”Ion Cantacuzino” Pitești
(Postat septembrie 2016)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top