03Într-o familie trăia o fetiță pe nume Maria. Ei îi plăceau trandafirii și avea unul cu totul special, pe nume Roza. Toata lumea îi admira trandafirul numit Roza.


După câteva zile, în grădina Mariei a înflorit un bujor alb și, de la înflorirea bujorului, Roza a început să fie geloasă pe el, pentru ca bujorul devenise mai admirat decât ea. Odată cu înflorirea bujorului, Maria nu prea mai băga în seamă trandafirul numit Roza, dar trandafirul nu se lăsa așa ușor.
Trandafirul l-a strigat pe curcubeu să îi spună că ar dori să îi împrumute culorile lui. Curcubeul i-a dat trandafirului toate culorile cerute, dar degeaba, că tot bujorul era în centrul atenției, așa că trandafirul numit Roza se gândi la ceva și mai ciudat.
El se gândi să se ducă la Vrăjitoarea Iedera, să îi ceara o poțiune magică, pentru ca să se ofilească bujorul alb. Zis și făcut. Vrăjitoarea Iedera acceptă să îi dea poțiunea. Dis de dimineață, trandafirul își puse în aplicare planul.
Când Maria veni în grădină, văzu bujorul alb ofilit și toate florile plânseră din această cauză. Cu toate astea, Maria nu băgă în seamă pe trandafirul numit Roza, și tot bujorul era cel mai admirat din gradină. Trandafirului Roza i se făcu milă de bujorul alb și se duse din nou la Vrăjitoarea Iedera, dar, de data asta, să îi dea o poțiune magică să îl însănătoșească pe bujor. Vrăjitoarea îi spuse că poate să facă o poțiune, dar una pe care trebuie să o bea trandafirul, să se ofilească el. Numai așa bujorul va redeveni proaspăt. Trandafirul acceptă și, a doua zi de dimineață, bău poțiunea și se ofili.
Maria merse iar în grădină să vadă ce fac florile și se uită la bujorul alb. Acesta era proaspăt, frumos, dar se uită și la trandafirul numit Roza și văzu că acesta s-a ofilit și începu să plângă.
Toate florile plângeau, chiar și bujorul alb. Lăcrămioarele plânseră atât de tare, încât lacrimile lor au adus-o la viață pe Roza.
De atunci, toate florile trăiesc în armonie și, în special, bujorul alb și trandafirul numit Roza.

Cârstea Sara Maria, clasa I
Școala Gimnazială ,,Alexandru Davila”, Pitești
Profesor îndrumător: Ioniță Ioana

(Postat iunie 2015)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top