35Tot ce simțim, tot ce ni se întâmplă, am vrea să  le spunem cuiva şi atunci se plantează în sufletul nostru un sentiment de căutare a prieteniei. Noi credem că toți cei din jur ne sunt prieteni și, uite, cu acest gând putem cădea în plasa vieții! Doar unele persoane ne pot înțelege lacrimile, supărările, zâmbetele.
Trebuie să înțelegem că în viață nu ne trebuie foarte mulți prieteni. Sunt câteva reguli care ar trebui să fie respectate de cel pe care îl consideri prieten, iar, după ce ne dovedeşte acestea, putem să avem încredere în el.
În primul rând, este bine să știm că prietenia de lungă durată nu se bazează pe bogăția  fiecăruia. Apoi, este firesc ca un prieten să facă în aşa fel încât să ne fie bine amândurora. Un adevărat prieten nu o să  râdă de tine când iei o notă mică sau nu o să te duşmănească când obții o notă mare. El nu trebuie să încerce să te tragă în jos, ci să te încurajeze, să te ridice în momentele grele ale vieții.
Mai cred că este prieten adevărat cel ce poate să-ți accepte defectele, care te va aprecia oriunde și oricând. Pe termen lung, cel ce va reuși să-ți demonstreze toate acestea la un loc, poate să primească numele de PRIETEN.
În încheiere, aş vrea să vă spun că nu am mulți prieteni adevărați, de-ar fi să-i număr, mi-ar ajunge degetele de la o singură mână. Gândiți-vă care vă sunt prietenii adevărați și aveți grijă să ocrotiți plăpânda floare!

Siminea Ana Maria, clasa a-III-a,
Prof. îndrumător  Sima Camelia Zoica
Şcoala Gimnazială „Tudor Vladimirescu”, Piteşti

(Postat mai 2015)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top