baiculesti cavalerul farafricaA fost odată ca niciodată un cavaler foarte curajos, căruia nu-i era frică de nimic. De aceea se numea Fărăfrică.
Venise vremea să se însoare, dar o singură fată îi era pe plac. Și fata îl plăcea, dar nu puteau fi împreună deoarece se afla sub stăpânirea Clovnului Fiară. Fusese răpită de acesta când era mai mică. De atunci mulți cavaleri încercaseră să o salveze. Tatăl ei, un rege cunoscut, oferise pentru salvarea ei chiar Împărăția.
Înarmat cu mult curaj, Fărăfrică a plecat să-și salveze aleasa. În drumul lui a întâlnit o albină care se prinsese în câteva fire de iarbă.

- Ajută-mă să ies, că poate o să te ajut și eu la nevoie!
Fărăfrică a scos albina din firele de iarbă și deodată aceasta s-a transformat într-o fată frumoasă.
- Sunt Bunătatea-Zână, zise ea. Am vrut să văd dacă sufletul îți e precum curajul. Drept răsplată ia această pietricică, cu ea poți micșora orice lucru, e de ajuns doar să-l lovești cu ea.
Fărăfrică mulțumi și plecă mai departe. Ajuns la casa Clovnului Fiară, acesta îi spuse ce dorește.
- Ca să o poți avea, trebuie să-mi faci un palat numai din aur și pietre prețioase, îi spuse Clovnul.
Cavalerul nostru munci mult, dar într-o zi palatul fu gata.
- Ha-ha-ha! Credeai că o să scapi așa ușor? Gărzi, luați-l, dar nu înainte de a vedea cum devin stăpân pe palat! Să-l aruncați în mlaștina cu crocodili!
Și mândru, Clovnul Fiară intră în palat. Atunci Fărăfrică scoase pietricica și o aruncă în zidurile acestuia. Palatul se micșoră dintr-o dată, până ajunse ca o alună. Degeaba a țipat cât a putut Clovnul, că nu a mai avut scăpare!
Fărăfrică zdrobi aluna, își luă aleasa și plecă fericit.

Ursu Roberta, clasa a II-a,
Școala Gimnazială Valea lui Enache, Băiculești
Prof. Îndrumător Pletea Margareta-Marcela
(Postat martie 2018)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top