04Dascălii sunt făclii ce se mistuie luminând pe alții, modelând cu măiestrie elevii. Prin dedicarea profesorilor și prin educație, copiii înzestrați cu semințele științei, ale moralității și religiozității devin oameni activi în viața socială, fiindcă ceea ce învață de la dascăli reprezintă inițierea în viața spiritului.
Pentru copiii ce sunt la vârsta la care au în mână toate stelele bolţii senine, dascălii se sacrifică, devenind eroi. Cu răbdare și iubire aceștia ajută elevii să străbată dealurile existenței lor și să străbată marea vieții.
Pentru dascălul ideal, bunătatea este cel mai esențial lucru. Apoi, setea de autocunoaștere, pe care o dăruieşte mai departe generațiilor de elevi. Profesorii devin modele demne de urmat, care-și sprijină elevii în însușirea tainelor tuturor disciplinelor minunate.
În memoria afectivă a copiilor, dascălii rămân aici oamenii dragi de la catedră, care-i sfătuiesc și le insuflă seriozitate și disciplină, presărându-le drumul vieții cu vorbe pline de înțelepciune.
Profesorii sunt meșteri făurari înzestrați cu har dumnezeiesc, ce modelează caractere și le îndrumă totdeauna. Dascălii sunt devotați carierei didactice pe care au îmbrățișat-o, iar temelia pe care se pun toate celelalte calități ale acesteia este iubirea pentru copii.

Nicolau Evelina Georgiana
Școala Gimnazială Băiculești
Coordonator: Profesor Rădulescu Maria Didona
(Postat aprilie 2017)   

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top