10Florile sunt zâmbetele pământului, spune un poet, iar nouă ne zâmbeşte sufletul când le strângem în buchet.
Şi numai dacă privim o floare, primim în dar parfum şi culoare.
Iar de vom studia florile cu puterea gândului, vom descoperi că ele se nasc din înţelepciune divină de înfrumuseţare a pământului.
Mângâiate de Soare, florile prind fiecare câte o culoare, după rostul său.
Întreaga Natură este în sărbătoare, atunci când parfumul şi culoarea florilor se mută-n poezia nemuritoare.
Pentru om orice floare e o binecuvântare, căci prin  a ei gingăşie dăruieşte bucurie şi alinare.
De aceea florile au însoţit viaţa omului în toate timpurile. Ele sunt simboluri de aleasa simţire, de admiraţie, duioşie şi iubire.
Orice moment important al vieţii este însoţit de flori, de la naştere până la mormânt. Dăruim flori ca semn de respect şi de preţuire. Primim flori cu bucurie şi emoţie.
Viaţa omului fără flori ar fi tristă şi pustie.
Frumuseţea şi gingăşia florilor înseninează chiar şi singurătatea.
De le vom cunoaşte mai bine, vom descoperi că aceste plăpânde minuni ofer omului o aleasă învăţătură . Florile răsar oriunde, arătându-şi frumuseţea, fără a cere ceva în schimb, iar după ce-şi împlinesc menirea de încântare, aduc în lume fructe şi seminţe.
Ca nişte fiinţe perfecte dintr-o altă lume de poveste, pe orice cărare ne dau bineţe. Ele acoperă cu parfum şi culoare urâţenia împodobită cu gunoaie.
Parfumul florilor îmblânzeşte chiar şi vântul, care ameţit de miresme, răspândeşte seminţele florilor pe întreg pământul, ajutându-l să-şi ţeasă covorul multicolor.
Copiii sunt asemănaţi cu florile fiindcă au sufletul curat, copilăria însă e o floare pe care timpul o ascunde-n fiecare om, aşa cum florile se ascund în rodirile fiecărui pom.
Iar dacă îţi respecţi numele de OM,  împodobeşte-te cu fapte bune, fără a le spune, aşa cum florile împodobesc cu parfum şi culoare toată coroana unui pom.  

Codeci Maria - Ermina
Şcoala Gimnazială Băiculeşti
Prof. coord. Rădulescu Didona-Maria
(Postat iunie 2016)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top