isj argesÎn data de 03.10.2018 între I.Ș.J. Argeș și Banca Comercială Română S.A. s-a încheiat un parteneriat privind colaborarea între reprezentanții entităților semnatare în ceea ce privește informarea și responsabilizarea populației școlare din sistemul de învățământ preuniversitar din județul Argeș cu privire la educația financiară, comportament financiar responsabil și alte acțiuni educaționale sub această tematică.

Scopul parteneriatului este acela de creştere a gradului de informare şi conştientizare a școlarilor, a preșcolarilor, a cadrelor didactice cu privire la comportamentul financiar responsabil și colaborare pentru inițierea și desfăşurarea de activităţi de educaţie financiară în unităţile şcolare din judeţul Argeș.
Activităţile de educaţie financiară care se vor organiza vor fi de tipul: # Educație financiară în grădinițe – organizăm ateliere de educaţie financiară în grădinițe, prin intermediul cărora copiii învaţă prin joc ce sunt banii, care este diferenţa dintre nevoi şi dorinţe şi ce înseamnă să fie responsabili. Un atelier cu copiii durează 30 de minute.
Școala de Bani pentru elevi de gimnaziu – organizam ateliere în şcoli şi durează 50 de minute. Materialul cursului este format dintr-un board din care elevii învaţă diferenţa dintre nevoi şi dorinţe, importanţa economisirii şi gestionării bugetului, cu impact pozitiv asupra viitorului lor.
 • Școala de Bani pentru liceeni – ateliere pentru liceeni care au loc în licee, fiecare participant primeşte un kit care conţine un panou explicativ cu factorii care influenţează deciziile financiare.
Platforma Scoaladebani.ro – oferă cursuri de educaţie financiară online, articole şi tips & tricks pentru o viaţă financiară sănătoasă, teste pentru stabilirea situaţiei financiare actuale.
Toate cursurile sunt organizate gratuit și sunt livrate de către angajații BCR în mod voluntar.
Pentru informații suplimentare, unităţile şcolare din judeţul Argeș care doresc să participe la acest program pot contacta: Inspector şcolar Dezvoltarea resursei umane - I.Ş.J. Argeş, Prof. Daniela RĂDUŢ E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. Tel:0733.033.395.

(Postat octombrie 2018)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top