gala 2Ziua de 5 octombrie a fost una specială pentru învățământul argeșean. Celebrarea Zilei Mondiale a Educației a coincis cu împlinirea a jumătate de secol de funcționare a Inspectoratului Școlar Județean. Manifestările ce au marcat dubla sărbătoare s-au ridicat la înălțimea semnificațiilor profunde pe care cele două aniversări le-au născut în sufletele oricărui profesor, elev sau fost elev, adică a tuturor.

Acțiunile inițiate de conducerea ISJ Argeș au debutat cu un Te Deum, urmat de dezvelirea unei plăci comemorative în prezența invitaților de onoare și a corpului profesoral din cadrul Inspectoratului Școlar. Astfel, alături de cadre didactice actuale, au fost prezenți foștii inspectori generali și adjuncți ai instituției, cei care au contribuit de-a lungul celor 50 de ani la funcționarea și perfecționarea atributelor de coordonare și conducere, adăugând valoare și prestigiu edificiului educației argeșene. Nu au lipsit nici conducerile instituțiilor partenere ale ISJ Argeș: Consiliul Județean, Prefectura, Biblioteca Județeană, Muzeul Județean.
  ”Astăzi, 05.10.2018, cu prilejul ,,Zilei mondiale a educației”, Inspectoratul Școlar Județean Argeș aniversează 50 de ani de la înființarea instituției, printr-o serie de activități reunite sub titulatura ,,Gala învățământului argeșean”.
Anul Centenarului Marii Uniri dobândește, din această perspectivă, o dublă valență, legitimând existența IŞJ Argeș ca principală instituție de management educațional, având drept obiective prioritare asigurarea cadrului organizatoric și funcțional favorabil creșterii calității serviciilor educative în școli, facilitarea performanțelor elevilor și ale cadrelor didactice și încurajarea unui parteneriat real între școală și comunitate.
Se marchează astfel o jumătate de secol în care Inspectoratul Școlar Județean Argeș a funcționat ca o punte între generații și ca un element de consecvență în evoluția spirituală, culturală și economică a județului nostru. La temeliile trainice ale învățământului, culturii și artei, științei și literaturii române stă jertfa educatorului, a dascălului, de la acela din cel mai modest sat înfundat într-un colț de țară, până la savantul care propagă știința în marile amfiteatre universitare.
Prin această gală, organizatorii evenimentului își propun să-i reunească pe toți cei care au contribuit și contribuie la atingerea excelenței în învățământul argeșean și să celebreze 50 de ani dedicați performanței, seriozității și stabilității.
Evenimentul este marcat prin mai multe momente semnificative derulate în această zi specială: dezvelirea plăcii comemorative, lansarea unui volum monografic IȘJ Argeș și o Gală a Educației Argeșene.
Lucrarea lansată, denumită ,,Compendiul monografic”, reprezintă, așa cum sugerează titlul, o celebrare a efortului depus de-a lungul timpului de cei care au contribuit la a menține vie flacăra cunoașterii în școlile din județul Argeș.
În Anul Centenarului, când Inspectoratul Școlar Județean Argeș împlinește 50 de ani de la înființare, adresez cadrelor didactice multă sănătate și îmi exprim convingerea că vor continua cu succes munca de aur a generațiilor ce au făcut ca învățământul românesc și cel argeșean să dăinuie, indiferent de modificările apărute pe parcursul anilor.
La mulți ani!” - a rostit, plin de emoție Inspectorul General, prof. Dumitru TUDOSOIU.
Lansarea volumului monografic a fost un prilej pentru invitați să rostească la rându-le cuvinte emoționante. În discursurile celor pe umerii cărora s-a clădit educația în Argeș, foștii ”generali” au amintit despre cum a fost a începuturi, aducând prinos de recunoștință profesorilor lor, celor care au reformat modul de a face educație.
”Edificiul personalității mele și orientarea mea către conducerea și organizarea învățământului românesc se fundamentează pe activitatea și concepția unor înaintași (…) Dacă învățământul din Argeș este glorios și merituos, gloria lui se bazează pe gloria înaintașilor”, a punctat prof. dr. Stan Florea, inspector general între anii 1973-1979 și 1989-1990.
Aniversarea a 50 de ani de ISJ Argeș a continuat într-un cadru la fel de festiv printr-o “Gală a Învățământului”, la care s-au alăturat și alți invitați care au făcut cinste evenimentului: deputați și senatori, directori de școli și licee din județ, personalități politice, directori de instituții descentralizate, ÎnaltPreaSfințiaSa Calinic Argeșeanul. Conducerea ISJ Argeș a conferit plachete de excelență tuturor partenerilor săi, mulțumindu-le pentru conlucrarea în ridicarea învățământului argeșean pe podiumul  valorii în educație.
(Postat octombrie 2018)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top