13Joi, 30 martie, la centrul comercial “VIVO!” Piteşti, a avut loc „Parada Liceelor. Târgul Universităţilor. Târgul ONG-urilor“. Aflată la ediţia a VI-a, manifestarea, la care au participat sute de elevi, a fost organizată de Consiliul Judeţean al Elevilor Argeş şi susţinut de VIVO Pitești, Inspectoratul Școlar Județean Argeș, Palatul Copiilor Piteşti.
Scopul principal al evenimentului a stat în prezentarea ofertei educaţionale a unităţilor de învăţământ liceal din judeţul Argeş, prin intermediul direct al elevilor, şi realizarea unor teste de orientare în carieră. La „Parada Liceelor“ au fost prezenţi Colegiul Economic „Maria Teiuleanu“, Colegiul Naţional „Alexandru Odobescu“, Colegiul Na¬ţional „Ion C. Brătianu“, Colegiul Naţional „Zinca Golescu“, Colegiul Tehnic „Armand Călinescu“, Liceul Tehnologic  ”Dacia”, Liceul Teoretic “Ion Cantacuzino”, Liceul Tehnologic “Astra” etc., dar şi licee din Domneşti, Costeşti, Vedea, Mă¬răcineni, Mioveni.
În cadrul „Târgului Universităţilor“ au fost prezente universităţi de prestigiu din Bucureşti şi Piteşti, care le-au prezentat elevilor mulţimea de oferte din care ei să poată alege ce îşi doresc şi ce le place. Au mai fost prezente Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Drăgăşani, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean.
De un interes aparte s-a bucurat standul Academiei Naţionale de Informaţii “Mihai Viteazul” din Bucureşti. Liceenii, dar şi elevi de gimnaziu ori părinţii acestora prezenţi la Târg s-au interesat de oferta educaţională a principalei instituţii care pregăteşte cadrele ce activează în Serviciul Român de Informaţii.
„Târgul ONG-urilor“ a venit cu oferte pentru elevi şi studenţi din judeţ, pentru a le oferi posibilitatea de a cunoaşte activitatea desfăşurată de organizaţiile nonguvernamentale.

(Postat martie 2017)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top