18Până în prezent, bilanţul rezultatelor la olimpiadele naţionale arată că Argeşul a obţinut 86 de premii şi 43 de medalii, premii şi menţiuni speciale. Deşi concursurile, etapele naţionale nu s-au încheiat la toate materiile, judeţul nostru şi-a adjudecat încă o dată Premiul I la Olimpiada Naţională de Fizică, prin elevul Toni Manea, elev la Colegiul „I.C. Brătianu”.
Iată şi celelalte discipline la care elevi din Argeş au obţinut Premiul I:
INFORMATICĂ - Oncescu Costin, CN „Dinicu Golescu”, Câmpulung, calificare lot naţional
ENGLEZĂ - Macahon Alex, CN  „I.C. Brătianu”
RUSĂ - Sorescu Iulia, CN „Zinca Golescu”
MECANICĂ - Drăghici Radu,  Liceul Tehnologic „Dacia”, Piteşti
ECHIPA DE FOTBAL a Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu”, Piteşti
NAI - Dumitrache Ana Maria, Liceul de Arte  „Dinu Lipatti”
ŢAMBAL - Iancu Mihai Cătălin, Liceul de Arte  „Dinu Lipatti”
ARTE VIZUALE- Arsene Miruna, Liceul de Arte „Dinu Lipatti”.
Merită menţionat faptul că Argeşul a fost pentru al treilea an consecutiv judeţul în care a fost organizată faza naţională a Olimpiadei de latină şi greacă veche. 230 de elevi din toată ţara însoţiţi de 45 de profesori au avut parte de ospitalitatea argeşenilor, respectiv a organizatorilor concursului, ISJ Argeş.
„Am fost felicitaţi atât pentru modul de organizare al concursului în sine, cât şi pentru condiţiile oferite participanţilor şi profesorilor. Trebuie să spun că am fost ajutaţi financiar atât de Consiliul Judeţean cât şi de Primăria Municipiului Piteşti şi Consiliul Local, cât şi de conducerea Primăriei Oraşului Topoloveni, care ne-a ajutat ca în ziua liberă să oferim elevilor o excursie în Argeş.” a spus inspectorul general Dumitru Tudosoiu.
Elevii argeşeni au făcut la rândul lor impresie bună, obţinând locul al II-lea, o menţiune şi un premiu special.

Catedre ocupate la mai multe discipline
Sunt prea mulţi pensionabili care au cerut prelungirea contractului de muncă! Acesta este motivul pentru care în judeţul Argeş nu există nicio catedră liberă pentru Limba şi literatura română, pentru limbi străine şi Matematică. Mai mult decât atât, există deja 10 titulari
(încă de anii trecuţi) pentru catedrele de limba română care nu au unde preda, din acelaşi motiv. „Sunt nu mai puţin de 142 de cereri de prelungire a contractului, care legal îndeplinesc condiţiile impuse de lege. Fiecare consiliu de administraţie din fiecare unitate de învăţământ este îndreptăţită să ia decizii cu privire la mişcările de personal, şi în acest moment aşa stau lucrurile în Argeş. Nu am nimic împotriva celor care împlinesc anii de pensionare, să rămână în sistem. Sunt convins că experienţa este o calitate pe care nu avem altfel cum o dobândi, dar există şi reversul: cei tineri nu au unde preda, indiferent de nota obţinută la examenul de titularizare.”, a declarat inspectorul Dumitru Tudosoiu.
Examenul de titularizare va avea loc pe 20 iulie.

Postat mai 2016

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top