33Într-o autentică atmosferă de toamnă, vineri 9 noiembrie, a avut loc prima ediție a ”Târgului de toamnă”, proiect educațional de voluntariat și caritabil, organizat de către conducerea Școlii Gimnaziale ”Adrian Păunescu” - directorul acestei instituții, prof. Elena Gobej și directorul adjunct prof. Ramona Stoica, în colaborare cu coordonatorul de proiecte și programe educative prof. Bianca Teleșman și comitetele de părinți de la nivelul claselor.

Murături, zacuscă, tocană de legume, bulion, dar și compot și dulceață, toate preparate în casă, au fost vândute, vineri, la Școala Gimnazială ”Adrian Păunescu” din Pitești. A fost primul târg de toamnă în curtea școlii care a atras ca un magnet cumpărătorii. Și ca evenimentul să fie autentic nu a lipsit nici muzica populară.
„Este minunată iniţiativa acestor copii, dar şi entuziasmul lor şi bucuria pe care o au pentru că pot ajuta pe cineva. Este un model de viaţă şi o lecţie pentru mai târziu”, ne-a declarat, mândră, una din mămicile care a ajutat la preparatele expuse şi vândute de elevi la târgul de toamnă.
Pe lângă caracterul educațional și de voluntariat, evenimentul se dorește a fi în același timp un mod de educație pentru o alimentație inteligentă și sănătoasă a copiilor, dat fiind că preparatele care au fost expuse pentru vânzare, au fost în mare parte pregătite în casă.
În incinta curții interioare a Școlii Gimnaziale ”Adrian Păunescu” din Pitești, fiecare clasă a amenajat câte un stand cu produse agricole și alimentare de toamnă, donate de părinții copiilor. Pe standuri se puteau găsi sortimente diverse de conserve de legume și fructe realizate în gospodăriile proprii, produse de patiserie, prăjituri, cozonaci, miere de albine și multe altele.
Banii adunați vor fi donați Asociației Prietenii Persoanelor cu Autism (A.P.P.A) și Centrului de Tip Familial Găvana.
Așa cum ne-a declarat directoarea Școlii Gimnaziale ”Adrian Păunescu” din Pitești, prof. Elena Gobej, prima ediția a fost un real succes, atât prin bogăția și varietatea produselor oferite cât și prin numeroșii cumpărători care s-au arătat interesați de achiziționarea lor.

(Postat decembrie 2018)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top