b ianuarie scoala de excelenta naturaÎn Calendarul activităților educative extrașcolare pentru semestrul I, al anului școlar 2019-2020, al Inspectoratului Școlar Județean Argeș este înscris la poziția 34 proiectul școlii, specificat în titlul actualului articol. Am coordonat acest proiect cu pasiunea cu care desfășor fiecare lecție de curs. De data aceasta a fost o lecție practică, în care m-am întâlnit cu ideile elevilor din mai multe școli din județul nostru, prin care s-a exprimat dragostea omului pentru natură, dar și relația omului cu Dumnezeu, din perspectiva constituției Pământului, ca o casă pentru om.
Elevii au participat cu bucurie. Au confecționat manual diverse produse. Toate produsele au făcut obiectul unei frumoase expoziții într-un spațiu amenajat de școala noastră, ca instituție aplicantă a proiectului.
Proiectul apare ca o necesitate a extinderii educației religioase școlare în cadrul comunității locale, în contextul unei nevoi imperative de raportare a educației în general și a educației religioase în special la realitățile lumii înconjurătoare. Este cunoscut faptul că educația religioasă rămâne un deziderat în afara mediului de aplicație, iar într-o interdisciplinaritate cu geografia, educația tehnologică și alte discipline conexe se va reuși îndeplinirea scopului proiectului: realizarea unui mediu educativ-formativ la nivelul comunității locale, care să stimuleze manifestarea religioasă, prin raportarea tinerilor la realitatea geografică înconjurătoare.
Concursul propus de proiectul de față stimulează interesul elevilor pentru cunoașterea și promovarea elementele de teologie ortodoxă, geografie, educație tehnologică și alte discipline conexe, prin  expresia creativității exprimate în realizarea unor machete tematice din materiale din natură, colaje, desene, potrivit nivelului vârstei școlare.

Prof. geografie, Maria SIMA
(Postat decembrie 2019)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top