scoala de excelentaSfânta Muceniță Filoteea, cu moaștele la Catedrala arhiepiscopală de la Curtea de Argeș este ocrotitoarea școlii noastre și model pentru elevii pe care îi școlarizăm la ciclul gimnazial, cu vârste apropiate de cea la care fecioara și-a  sfârșit viața pe pământ ca muceniță, practicând credința ortodoxă.

Ortodoxia reprezintă principiul moral care stă la baza educației pe care instituția noastră de învățământ o asigură beneficiarilor ei. Școala noastră urmează astfel îndemnul mentorului școlii, domnul academician Solomon Marcus, ca educația să se bazeze pe principii morale pentru a avea ecouri în rândurile copiilor și ale părinților. Încă din primul an de funcționare a școlii, domnul academician ne-a susținut în implementarea unei educații bazate pe morala creștin-ortodoxă. Ne-am bucurat în primii ani de prezența sa frecventă în școală, de observațiile, aprecierile și corecturile pe care ni le aducea în atenție cu blândețe, dar cu multă cinste, potrivit expresiei: ”Ce e da, da, ce e nu, nu.”. Acum, la 7 ani de la înființarea școlii ne-am despărțit vremelnic de domnul academician, dar sfaturile sale continuă să se aplice în dezvoltarea școlii din  ce în ce mai atent și mai concret. Avem în vedere opiniile cuprinse de dumnealui în lucrarea în 6 volume, Rănile educației, în care opinează și despre progresele școlii noastre privitoare la o altfel de educație, bazată pe relație, pe cunoașterea potențialului elevului și transmiterea informației în raport cu nevoile și puterea lui de a le accesa și a le explora, practic pe o educație de nuanță mai umanistă.
Work-shop  eveniment  în parteneriat cu Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu”
Într-un parteneriat cu Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, cu o vechime cât a școlii, ne-am bucurat de promovarea instituției școlare cu ocazia Zilei școlii an de an, într-un mediu academic, specific educației. Și în acest an am derulat activități cu elevii și părinții la bibliotecă, în Sala Tineretului. Aici, în colaborare cu reprezentanții bibliotecii am derulat un amplu concurs de materiale video de promovare a instituției de învățământ. Elevii s-au constituit în echipe pe clase și au realizat câte un film sau un materiale video prin care și-au exprimat opinia despre școală și au identificat soluții de creștere calitativă a serviciilor educaționale ale instituției. Publicul, format din elevi, părinți și profesori, a votat fiecare prezentare, iar la un scor foarte apropiat a ieșit câștigătoare clasa a VIII-a B, coordonată de diriginte, profesor Florica Lăpădat.
S-au lansat cu această ocazie două jocuri de strategie pe care elevii urmează să le practice în echipe în pauzele dintre orele de curs, din timpul programului școlar.

Manager general,  Laurențiu Oanea
(Postat decembrie 2018)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top