scoala de excelenta 1Fiecare început de an școlar la gimnaziu mi-a adus bucuria întâlnirii cu Magiunul de Topoloveni. De trei ani sunt voluntar la Școala Gimnazială de Excelență “Sfânta Muceniță Filoteea” din Pitești și însoțesc elevii și profesorii la Ziua Porților deschise a Magiunului.

Anul acesta am reîntâlnit bucuria pe care ți-o stârnește mirosul proaspăt de prune prelucrate în fabrica de la Topoloveni, dar și zâmbetul cald al călăuzitoarei printre miresme de fructe proaspete, zâmbetul doamnei Bibiana Stanciulov. Școala noastră s-a bucurat de aprecierea dumneaei încă de la începuturi, întrucât  an de an a trimis magiun elevilor școlii, iar noi ne bucuram în fiecare pauză  de dulceața naturală ce stătea în borcănele frumos ornamentate în dulapurile din clasă.
Ca în fiecare an, doamna Bibiana Stanciulov ne-a oferit ocazia, cu acest eveniment, să cunoaștem personalități ale societății noastre, dar și internaționale, făcându-ne să ne simțim mândri că participăm la promovarea calității românești. Anul acesta am primit sfaturi consistente despre nutriție și importanța selecției alimentare de la profesoru dr. Gheorghe Mencinicopschi. Ne-am bucurat de prezența sa în grupul nostru de elevi și profesori, de sfaturile de viață privind grija pentru sănătate, dar și despre armonia interioară și  în reație cu ceilalți.
La același eveniment am ascultat cuvintele primului ministru al României, doamna Viorica Dăncilă, care s-a arătat foarte preocupată de susținerea calității produselor românești și asigurarea unui suport în dezvoltare.
Am privit această întâlnire cu mai multă maturitate, specific, probabil vârstei, dar și realității societății românești în care trăim.

David Oanea, absolvent al școlii
(Postat septembrie 2018)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top