06Totul a început cu o dorință. Părea imposibil, dar eu mă încăpățânam să visez că poate, aici, la noi, în Pitești, vom avea o altfel de școală. Acea școală la care copiii să plece dimineața cu drag și să se bucure de întâlnirea cu colegii și profesorii lor.
În urmă cu șase ani, alături de Filip, primul meu născut, am pășit stângaci și cu mari emoții în lumea cifrelor și a literelor care ne deschidea drumul spre un viitor cu infinite posibilități.

Numai că, destul de repede, aripile copilului meu drag erau deja rănite. Multele teme, cel mai adesea plictisitoare pentru el, conflictele dintre colegii lui, vorbele jignitoare pe care si le adresau făcuseră să dispară bucuria din ochii lui. Era atât de dornic să scape de școală, încât îmi spunea că  din clasa a cincea nu mai primim amendă dacă nu îl mai ducem la școală. A fost o perioadă grea pentru noi pentru că trebuia să îl încurajăm în fiecare zi și să îi promitem că se va schimba în bine totul, chiar dacă nici noi nu știam acest lucru cu siguranță.
Bunul Dumnezeu nu ne-a lăsat și minunea mult așteptată s-a produs atunci când am aflat pe treptele bisericii de faptul că există deja școala la care eu visasem și că mai multe persoane cunoscute nouă făcuseră acest gest de curaj și îți încredințaseră copiii unei alt fel de educații. Filip era deja în clasa a patra și atunci am început să ne gândim cu seriozitate la această minunată posibilitate de a putea readuce în inima copilului nostru bucuria de a merge la școală.
Totul a mers foarte bine din momentul în care am luat binecuvântare de la părintele duhovnic. Cu toate că suntem o familie mare și cheltuielile sunt multe, Maica Domnului ne-a trimis întotdeauna bănuții pentru taxa școlara. Un lucru și mai minunat  a fost că foarte aproape de noi locuia Ilinca, o viitoare colegă de clasă de-a lui Filip, cu care ne-am cunoscut în vacanța de vară  dinaintea începerii școlii și alături de care, prin truda neobositei sale mămici, se parcurge zi de zi drumul din Ștefănești spre școală. Acum, după un an și jumătate de când facem parte trup și suflet din Școala de Excelență Sfânta Muceniță Filoteea, pot spune că a fost o decizie foarte bună să îl mutăm pe Filip aici. Este bucuros si implicat în activitățile școlii și e fericit că a găsit colegi cu care să se înțeleagă bine și cu care are multe în comun. Mai mult decât atât, din toamna acestui an, fetița noastră va începe și ea cu multă bucurie cursurile școlii.
Sfânta Liturghie la care elevii, cu multă răbdare participă împreună în zilele de sărbătoare în care sunt la școală și faptul că țin post împreună sau se încurajează unul pe altul atunci când le este greu cu postul este pentru noi, ca părinți, o mare ușurare și o bucurie să vedem că ei cresc și din punct de vedere spiritual în aceasta colectivitate. Sigur că nu toate lucrurile sunt așa cum ne dorim noi, dar simțim că suntem ca într-o familie, unde neajunsurile nu sunt ascunse, ci scoase la iveală pentru a fi îndreptate. Aici avem tăria de a spune ceea ce considerăm că nu este potrivit, știind că părerea noastră este luată în considerare.
Maica Domnului și Sfânta Muceniță Filoteea să îi ocrotească și să îi lumineze pe copiii și pe profesorii școlii, astfel încât să reușească să dăruiască semenilor ce au mai bun și mai de preț!

Părinte, Nicoleta PUPĂZĂ
(Postat martie 2018)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top