Interviu cu dl. Alexandru Ionescu, director Liceul Teoretic “Ion Barbu” Pitești
44- Dle director, care a fost procentul de promovabilitate la Bacalaureat pentru absolvenții Liceului Teoretic “Ion Barbu”?
- Dacă în anii anteriori, procentul de promovabilitate la examenul de bacalaureat se situa între 80-90%, în anul şcolar 2016-2017, procentul a fost substanţial îmbunătăţit, respectiv promovând 162 de elevi din 170 absolvenţi ai seriei curente. Pe lângă acest rezultat, apreciat de noi ca foarte bun, am avut, în premieră, şi un elev care a obţinut media 10 la examenul de bacalaureat. Elevul se numeşte Iordache Răzvan Ionuţ –profil Uman-Filologie-Limbi moderne şi este unul  din cei 7 elevi care au obţinut media 10 pe judeţul Argeş şi între cei 100 de absolvenţi cu media 10 de la nivelul ţării.

- Sunt rezultate demne de un liceu de top…
- Da, este adevărat că liceul nostru se află între liceele de top ale municipiului şi judeţului. Consider că munca de zi cu zi, a tuturor celor implicaţi în procesul instructiv-educativ este principalul factor al rezultatelor noastre. Toţi profesorii şcolii au reuşit să creeze un climat favorabil desfăşurării procesului instructiv-educativ şi beneficiind de sprijinul familiilor elevilor, ne dorim ca rezultatele să fie din ce în ce mai bune. Reuşitele elevilor noştri în viaţă sunt şi reuşitele noastre! În liceu activează un număr de 50 de profesori, din care 40 sunt titulari, 4 detaşaţi, 4 suplinitori, 2 pensionari. Consider că stabilitatea, priceperea şi abnegaţia pentru munca desfăşurată este cheia de reuşită pentru rezultatele noastre. Toate cadrele didactice participă permanent la cursuri de perfecţionare profesională, în prezent având 2 profesori-doctor, 38 profesori cu gradul I, 2 profesori cu gradul II, 8  profesori cu gradul definitiv.
- Cum stați la capitolul bază materială?
- …Şi şcoala noastră are nevoie de investiţii. Ne dorim să obţinem fonduri pentru reabilitarea termică a clădirii, mai ales că exteriorul şcolii începe să se degradeze. Şi starea mobilierului şcolar, cu toate eforturile noastre, nu este cea mai bună şi ar necesita îmbunătăţiri. Dar cea mai importantă problemă este dotarea laboratoarelor de informatică cu calculatoare. Ultima dotare s-a făcut în anul 2008 prin programul AEL. În şcoală avem un număr de 12 clase cu profil Matematică-Informatică, din care 7 clase cu profil intensiv informatică. În cele 3 laboratoare ale şcolii, programul de lucru este zilnic între orele 8-20.
- Ce proiecte extracurriculare se derulează în școală?
- În permanenţă am derulat şi derulăm proiecte cu Inspectoratul de Poliţie, cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Argeş, cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Argeş „Basarab I”, cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, cu Primăria Piteşti şi Consiliul Judeţean Argeş, cu cele 2 universităţi din Piteşti, precum şi cu alte organizaţii, şcoli, ONG-uri. În prezent, am depus documentaţia pentru proiectul ROSE - „O şansă pentru succes!”

(Postat octombrie 2017)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top