25Programul educaţional de protecţie a mediului „Patrula de Reciclare” are ca scop creșterea gradului de informare în domeniul protecției mediului şi promovarea beneficiilor colectării selective a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (denumite în continuare „DEEE”) în rândul publicului larg.

Profesorii Coordonatori și preşcolarii de la GPP “Rază de Soare”,   înscriși în Patrula de Reciclare au desfășurat activităţi constante de colectare de deșeuri de echipamente electrice si electronice mici (greutatea medie de 10 kg/bucată), baterii şi acumulatori portabili, lămpi şi becuri, la containerele de colectare din incinta fiecărei unități şcolare.  
Pe măsură ce-am desfășurat aceste activități, în calitate de Profesori Coordonatori am completat online jurnalul de activitate în contul de pe site.
În anul școlar trecut, noi, “Grupa Îngeraşilor”, „Grupa Florilor”, de la G.P.P. “Rază de Soare” Pitești - Structură G.P.N. Nr. 9, am fost membri ai Patrulei de Reciclare în cadrul Programului Național ,,Patrula de Reciclare”. Preșcolarii, coordonați de prof. Ştefania Mihaela Bogdan şi prof. Tiţa Elena, au colectat și selectat materiale reciclabile. Ni s-au alăturat preşcolarii de la grupa „Căpșunica”, îndrumați de d-na profesoara Sima Daniela.
Copiii au participat la activități de colectare de: becuri, neoane, baterii, aparate mici electrocasnice.
Pentru întreaga activitate desfăşurată în cadrul programului în anul şcolar trecut,  judeţul Argeş s-a clasat pentru a doua oara pe locul al II-lea, la nivel naţional.
Vă prezentăm câteva aspecte din activitatea derulată în cadrul Patrulei de Reciclare:

JURNALUL MEU ECO
1. SĂ NE PREZENTĂM! APARATE SĂ COLECTĂM! – noiembrie
Preșcolarii,,Grupei Florilor”, îndrumați de doamna profesor Tiţa Elena, au prezentat colegilor din grădiniţă, cadrelor didactice şi părinţilor premiul al II-lea obţinut în anul şcolar trecut la nivel naţional. Ne-am angajat ca şi în acest an şcolar să fim la fel de harnici şi perseverenţi ca să obţinem locul I . Copiii noi din grupă au fost familiarizați cu mesajele înscrise pe cutiile de depozitare. S-a explicat rolul Patrulei de reciclare.
2. COLECTĂM SELECTIV! - decembrie
Preşcolarii au adus de acasă becuri, neoane,diferite tipuri de baterii, aparate electrocasnice. Copiii au învățat că fiind uniţi într-o echipă de reciclare mai mare, vor colecta mai mult. Ei au determinat părinții. bunicii, frații, prietenii, să se implice mai mult în acest program. Au fost prezentate copiilor locul de depozitare, modul de selectare, fiecare obiect adus de acasă să fie așezat la căsuța lui.
3. SĂ LE DUCEM LA RO-REC! - ianuarie
Astăzi e mare bucurie în sala de grupă! Am primit ecusoane, săculeţi, afiş, recipient, cărticele. Preșcolarii au fost anunțați că astăzi va sosi mașina pentru a ridica obiectele colectate. Toate cutiile sunt pline cu becuri, neoane, baterii și foarte multe aparate electrocasnice. Copiii sunt siguri că au intrat în competiție să câștige, iar eforturile lor vor fi răsplătite . Doamna prof. Tiţa Elena i-a învăţat pe copii imnul patrulei de reciclare.
4. FACEM CUNOŞTINŢĂ CU FAMILIA RECICLEANU! - februarie
Copii au făcut cunoştinţă cu familia RECICLEANU, prin intermediul ghidului primit. Doamna prof. Tiţa Elena le-a citit povestioare şi au învăţat un cântecel haios. Au completat rebusuri, au spus poezii având ca mesaj ,,Hai, cu toţi la reciclare!
5. ORA PĂMÂNTULUI - martie
Copiii, însoţiţi de părinţi şi de fraţii mai mari au participat la acţiunea ,,Ora Pământului”. Mesajul și îndemnul nostru pentru comunitatea Earth Hour din România este, în continuare, „Dăruiește naturii din energia ta”. Au fost invitaţi să stingă luminile în case și să iasă la o tură cu bicicleta, o alergare scurtă sau o simplă plimbare simbolică prin oraș, împreună cu prietenii, vecinii, familia, colegii.
6. URMAŢI EXEMPLUL NOSTRU! - aprilie
Patrula de Reciclare a pornit la drum în afara unităţii pentru a face cunoscută activitatea de colectare. Oamenii întâlniţi pe stradă au admirat ţinuta copiilor şi au primit flayere. Copiii i-au determinat pe trecători să aducă la grădiniţă obiectele pe care ei le strâng pentru a fi duse la RO-REC.
8. VREM SĂ CÂŞTIGĂM COMPETIŢIA! - mai
Membri Patrulei de Reciclare, coordonați de doamna profesor Tiţa Elena, şi-au unit eforturile alături de părinţi, bunici, cadre didactice, comunitatea locală în scopul de a colecta deşeuri electrice şi electrocasnice într-o cantitate cât mai mare, pentru a finaliza proiectul cu rezultate foarte bune. Ne dorim din suflet să câştigăm şi sperăm ca eforturile noastre să fie răsplătite. Mulţumim colaboratorilor şi coordonatorilor Echipei de proiect care ne-au fost mereu alături, ne-au monitorizat permanent și ne-au încurajat!

Director, Ştefania Mihaela Bogdan
Prof. Elena Tița
G.P.P. “Rază de Soare” Pitești - Structură G.P.N. Nr. 9
(Postat octombrie 2017)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top