51Situată în Ştefăneşti, Grădinița Maicii Domnului reprezintă un loc în care normalitatea îşi găseşte locul firesc fără constrângeri sau exagerări. Un tărâm respectat al inocenței celor pe care ni-i încredințați peste zi, atunci când doriți ca cei mici să fie asemeni vouă.
Am creat un loc destinat conservării copilăriei în cea mai frumoasă formă a valorilor din trecut, feriți de zgomotul oraşului, de poluare sau de asaltul tehnologiei, le arătăm celor mici o călătorie în timp din care se vor întoarce mai puternici şi mai educați decât cei de vârsta lor. Este mai mult decât o promisiune, este sensul a ceea ce am construit în aceşti ani printr-o echipă extraordinară de specialişti dornici de performanță.
Numele acestui lăcaş nu promite mai multă religie decât încape în bunul simț cu care ați fost crescuți de către părinții dumneavoastră. Este o grădiniță până la urmă... Şi asta va rămâne atât timp cât veți recunoaşte în programul ei lucrurile care v-au înconjurat cu atâta frumusețe copilăria.
52Este un loc unde copilul dumneavoastră alege între mai multe lucruri bune. Şi este de aşteptat să inventeze câteva.
Locul în care promovăm cultivarea prieteniei şi a afecțiunii față de ceilalți copii, în spiritul toleranței, al înțelegerii diversității şi al discernerii între bine şi rău, pregătindu-i pentru primii paşi ai vieții.
În oferta educațională a grădiniței, pe lângă opționalele de religie, germană şi engleză, regăsim şi ateliere de lucru pe diferite teme precum: “Micii bucătări”, “Invenții şi inventatori”, “Tradiție şi artă”.
Pe lângă dotările specifice acestei trepte de învățământ, instituția şcolară dispune şi de un spațiu exterior prevăzut cu o livadă, unde preşcolarii îşi desfăşoară activitățile cu caracter practic, dar şi activitățile ludice.
Programul grădiniței este structurat pe intervale orare astfel: 8.00 - 12,30,  8.00-16.00, 8.00 – 18.00. Instituția funcționează pe tot parcursul anului calendaristic.
Grădinița Maicii Domnului este spațiul unde cei mici se bucură de copilărie, descoperind primele valențe despre cine este, ce îi place şi ce poate să facă, încurajându-i în stilul propriu, creativ pentru a preîntâmpina provocările acestei etape din viață.

Psih. Nedelcu Ioana
Grădinița "Maicii Domnului" Ştefăneşti, Argeş
(Postat octombrie 2016)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top