marin preda activitati 3Ianuarie 2019 a însemnat un start bun pentru școala noastră. Elevii și cadrele didactice nu s-au lăsat toropite de nostalgia și sărbătorile iernii și au desfășurat activități ale căror ecou și rezultate nu au întârziat să apară. 15 ianuarie, Ziua Culturii Naționle și de celebrare a poetului național – Mihai Eminescu – a avut parte de momente lirice, doamnele prof. Bădescu Gabriela și Nițu Felicia colaborând cu d-ra bibliotecar, Denisa Mustață. S-a realizat astfel un periplu prin universul poeziilor eminesciene. La abilități practice, clasele  Pregătitoare B ”Steluțele Vesele”  și a III-a B au reconstruit din materiale reciclabile atmosfera poetică realizând lebede și ecusoane tematice.

Pe plan sportiv, pe data de 21 ianuarie 2019, echipa de handbal a obținut Menține la Olimpiada Educație fizică și sport, la etapa pe județ, echipa fiind coordonată de prof. Nicușor Badircea și prof. Silviu Mazilu.
La Olimpiada locală de educație civică  - 19 ianuarie 2019 - toate cele cinci echipaje de la clasele a III-a – a IV-a au promovat la etapa județeană, pe primul loc situându-se elevele Nechita Adela și Nechita Sara (cls a IV-a A, învățător Chirca Gabriela). Și cei doi elevi de clasa a VIII-a, participanți la etapa locală a olimpiadei de istorie (prof. Brebuleț Aurora) au promovat la județ cu medii mari.
În ajunul sărbătorii de 24 ianuarie, elevii claselor a IV- a A , B, C au sărbătorit cei 160 de ani de la Unirea Mică printr-o frumoasă activitate. Au fost prezentate momentele principale ale actului istoric precum și o scenetă: ,,Alexandru Ioan Cuza și Mihail Kogălniceanu”, în rolurile principale fiind elevi de la clasa a IV-a A. Astfel, cei mici  au făcut cunoștință cu istoria modernă a românilor dar și cu doamna profesoară de istorie de la clasele V-VIII.
Asociaţia pentru sprijinirea elevilor, cadrelor didactice și persoanelor cu dizabilități „PRO-EDUCAȚIA” – Argeș şi Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria” – filiala Piteşti a organizat în data de 23 ianuarie 2019 – Parteneriatul Educaţional Interjudeţean (cu participare naţionalǎ) „160 de ani de la Unirea Principatelor Române”, la Cercul Militar – Piteşti. Standul prezentat de școala noastră a atras toate privirile, lucrările plastice ale elevilor îndrumați de prof. Ciurea Tatiana fiind foarte apreciate.
La Concursului Național Interdisciplinar “La Școala cu Ceas”, ediția a XXII-a, disciplinele geografie și istorie, organizat de către I.Ș.J Vâlcea și Școala Gimnazială „Take Ionescu” din Râmnicu Vâlcea au participat 1448 elevi din toate colțurile țării. Școala Gimnazială “Marin Preda Pitești” a fost reprezentată de 11 elevi îndrumați de prof. Brebuleț Aurora la secțiunea istorie, clasele a V-a, a VI-a și a VIII-a, obținând:
# Premiul I, cu medalie de aur – Zidaru Sebastian (a VIII-a B);
# Patru Premii II, cu medalii de argint – Constantin Irene, Martinescu Mateea, Popescu Dimos și Dorobanțu Alexandru (a VI-a A) – în primii 16 concurenți, din 165 de participanți;  
# Două Premii III, cu medalii de bronz: Ene Radu (a V-a B); Ungureanu Robert (a VIII-a B);
# Trei Mențiuni: Ștefănică Darius (a V-a A); Brânzaru Ștefan, Moraru Matei (a V-a B).
Prin diversitatea acestor activități dorim să promovăm dezvoltarea fizică, intelectuală și culturală a elevilor noștri, să-i ancorăm în realitatea societății moderne și în același timp să le oferim  șansa afirmării de sine.
Iată de ce putem spune că, pe bună dreptate, "semne bune anul are" la școala noastră.

Prof. Brebuleț Aurora,  
Prof. Peleașe Simona Iuliana
(Postat ianuarie 2019)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top