38Colaborarea grădiniță - familie este o necesitate, întrucât ambii factori educaționali  au un obiectiv comun: asigurarea unui sistem unitar de cerinţe pentru educarea și instruirea preşcolarului.

Mediul familial este primul mediu educativ al copilului. La început, copilul îşi petrece cea mai mare parte a timpului în familie, iar legătura dintre copil şi familie este foarte strânsă.
Grădinița este primul mediu instituţionalizat de socializare. Influenţa educaţională a grădiniţei creşte în intensitate, până ce devine dominantă. La relaţiile de tip afectiv din familie sunt adăugate relaţii noi.
Interesul comun al celor doi  factori determină o apropiere cu dublu sens, familie - grădiniţă, grădiniţă - familie. Nu pot exista rezultate pozitive în educarea copilului dacă nu există o corelare perfectă între influenţele educative ale familiei și grădiniței, dacă familia și grădinița nu acționează unitar.
Din acest considerent, la grădinița noastră, G.P.P “MARIN PREDA” a avut loc un astfel de eveniment. În cadrul Parteneriatului Grădiniță-Familie, grupa mijlocie, “Ștrumfii”, îndrumați de doamnele educatoare TITA IONELA NARCISA și VIȘAN IONELA ELIZA au demarat un proiect extraordinar în cadrul “Domeniului Om și Societate” având ca temă ,,Toamna și bogățiile ei’’. Acesta a avut ca obiective: întărirea relațiilor de colaborare  cu familia, dezvoltarea încrederii în sine a copiilor, încurajarea lor cu privire la  activitățile instructiv-educative din grădiniță etc. În cadrul acestei activități, părinții au fost parteneri în educație și au putut împărtăși din experiența lor copiilor, ajutându-i să confecționeze, cu ajutorul materialelor din natură, obiecte de artizanat, menite să fie expuse în cadrul Târgului de Toamnă (activitate de  antreprenoriat), care a avut loc pe 27 octombrie.
Proiectul lansat a avut un impact educațional pozitiv, asupra acestora; părinții și-au exprimat dorința, plăcerea, entuziasmul cu privire la această activitate, au colaborat extraordinar și au obținut  rezultate peste măsură.
Așadar, G.P.P. ,,MARIN PREDA” mulțumește părinților, bunicilor și micilor ștrumfi pentru frumoasa colaborare!

Coordonatori proiect:
Prof. înv. preșc. Tita Ionela Narcisa
Prof. înv. preșc. Vișan Ionela Eliza
GPPP “Marin Preda” Pitești
(Postat octombrie 2017)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top