17Cursul de formare,, în cadrul proiectului ERASMUS +,,Şcoala Competențelor”  (coordonat de Școala Gimnazială ,,Marin Preda” din Pitești), a avut loc în orașul Limassol din Cipru în perioada 28.11-03.12.2016.
Acest curs a fost oferit de către  Dorea Educational Institute, institut care oferă cursuri pentru educație non-formală pentru adulți și tineri, educația pentru dezvoltare personală și de formare profesională. Dorea este cel mai mare furnizor de formare de Erasmus + cursuri în Cipru, , iar in ultimii 4 ani a organizat mai mult de 50 de cursuri în cadrul LLP & Grundtvig IST (predecesorii Erasmus +) și aproximativ 40 de cursuri în Europa (Cipru, Spania, Italia, Germania, Republica Cehă, Lituania) în cadrul programului Erasmus +. Folosesc metode de învățarea activă în scopul de a maximiza beneficiile pentru participanți.
Cursul "Networking Week: Erasmus + KA1” a cuprins 5 zile de analize a structurii proiectelor Erasmus +, videoconferințe cu evaluatori de proiecte europene, prezentări de proiecte în Europa. Am aflat despre oportunitățile oferite de mediul online de a face școala vizibilă la nivel european (diseminare şi marketing), despre cum poţi identifica un partener european pentru alte proiecte cu finanțare externă, strategii europene educaţionale, vizita în şcoli din Cipru.
Acum putem și vom realiza proiecte comune cu școlile din Lituania, Cipru, Cehia, Germania, Finlanda și Olanda, avem cunoștințe îmbogăţite cu privire la scrierea unui proiect și suntem familiarizați cu noi metode moderne diversificate de diseminare a activităților din proiecte europene.  

Prof. Simion Constantin Romulus
Școala Gimnazială ,,Marin Preda”, Piteşti
(Postat decembrie 2016)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top