41Prima platformă educațională individualizată a fost introdusă în școlile din Argeș, mai precis la Școala Gimnazială „Marin Preda” din Pitești. “School 360” este un sistem școlar unitar uimitor, creat de ShooFly.
În cadrul Consiliului Profesoral al Școlii, pe data de 21 septembrie 2016, reprezentanții Editurii Diana au prezentat cadrelor didactice Platforma „School 360”, un instrument digital care va facilita managementul școlar.
Astfel, Școala "Marin Preda" este prima unitate școlară pilot în care se va implementa această platformă, cu licența gratuită în anul școlar 2016-2017, având ca model sistemul educațional din Anglia. Următoarea etapă a acestui proiect este prezentarea platformei “School 360” în cadrul comitetelor de părinți pentru că, prin intermediul acesteia, părinților le vor fi furnizate informații prețioase privind activitatea școlară a copiilor lor, precum și o serie de activități curente.   
Acest sistem educațional are numeroase avantaje, este potrivit pentru toți elevii cu vârsta între 4-14 ani și oferă module aproape pentru orice domeniu. Paginile platformei au o grafică prietenoasă, mai ales pentru elevii care vor regăsi influențe din jocurile pe calculator sau din desene animate.
Platforma oferă comunicare online între școală și părinte (comunicarea este privată), evaluare alternativă a elevilor, managementul clasei și al resurselor, orarul, pot fi create lecții digitale, se oferă o vastă bibliotecă online și cititor de E-book, materiale educative gratuite pentru elevi, lecții online ce pot fi prezentate împreună cu o serie de   jocuri educative, aplicație mobilă pentru părinți dar și siguranță cibernetică pentru utilizatorii ei. De asemenea, se va cunoaște prezența elevilor online, iar notele fiind transmise imediat părinților. Practic, “School 360” este un serviciu de cloud și integrează sisteme de administrare școlară, „Google Education” și mulți alți furnizori de resurse educaționale online.
Platforma poate fi accesată 24 ore din 24 și 7 zile din 7 pentru oricine, de pe PC-uri,  laptopuri și tablete. În felul acesta, se încurajează utilizarea tehnologiei în folosul productivității și a procesului de învățare îmbunătățit, promovând o abordare creativă asupra procesului de predare-învățare-evaluare. “Platforma 360” aduce împreună cadre didactice care își împărtășesc experiența și facilitează distribuirea resurselor și comunicarea inter și intrașcolară.
Obiectivul acestui sistem educațional este creșterea calității actului didactic, transparența decizională, comunicarea rapidă între conducerea școlii - părinți - cadre didactice - elevi. Pentru învățători/diriginți se asigură o comunicare permanentă, pentru a eficientiza activitatea acestora.
În urma prezentării, cadrele didactice au considerat extrem de utilă implementarea platformei în școala noastră și au concluzionat că se impune permanenta lor perfecționare în domeniul utilizării TIC. Este o provocare la care putem răspunde cu toții, astfel ca managementul școlar să fie de cea mai bună calitate, un exemplu de urmat și de către celelalte unități de învățământ din municipiul Pitești.

Prof. Aurora Brebuleț
Școala Gimnazială „Marin Preda”, Pitești
(Postat septembrie 2016)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top