04Unitatea școlară ,,Marin Preda”, în colaborare cu AIESEC (care va aduce studenți străini voluntari), organizează proiectul „Discover”, care este primul proiect de educație nonformală  pentru elevii claselor IV-VIII din comunitate. Şcoala Gimnazială „Marin Preda” este la a treia colaborare cu această activă organizaţie studenţească, fiind derulate până acum încă două programe de educaţie nonformală.
Proiectul presupune livrarea GRATUITĂ de către studenți internaționali către elevii noștri a unor sesiuni educaționale interactive în limba engleză într-un mediu multicultural. Sesiunile au o tematică diversă și multiculturală. Exemple de teme ale acestor sesiuni: „Tradițiile din țara mea”, „Diferențe și similitudini culturale între România și țara mea”, „Dansuri tradiționale” ș.a.m.d.
Sesiunile vor avea loc în perioada 23 iunie – 28 iulie 2016, timp de 5 săptămâni, de două ori pe săptămână (marțea și joia de la 10.30 la 12.00). Activităţile proiectului se vor desfăşura atât în Școala Gimnazială „Marin Preda”cât și în parcurile din municipiul Pitești.
Pe durata sesiunilor, în fiecare grup de lucru va fi prezent un voluntar al proiectului „Discover” de la Universitatea din Piteşti, alături de un student voluntar internațional. De asemenea, Școala Gimnazială ,,Marin Preda”  asigură prezenţa unui profesor coordonator/zi, responsabil cu bunul mers al activităților în instituție (activitatea de vară).
La sfârșitul proiectului, copiii vor primi o diplomă care atestă participarea lor la experiența „Discover”. Dacă participanții, în perioada specificată, sunt plecați în vacanță o parte din timp, NU este nicio problemă. Important este să participe la majoritatea sesiunilor.
Nu există teme/teste sau note. Proiectul se bazează pe educația nonformală, pe comunicare și colaborare, pe munca și spiritul de echipă, jocuri, întâlnirile fiind interactive.

Consilier educativ, Roșu Adeluța
Şcoala Gimnazială „Marin Preda” Piteşti
(Postat iunie 2016)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top