01Cei 6 elevi care au reprezentat Şcoala Bascov la Olimpiada “Universul cunoașterii prin lectură”, sub îndrumarea prof. Grigore Nicoleta şi prof. Ruță Cătălina, au obţinut rezultate excepţionale, culminând cu performanţa elevei Marin Daria, din clasa a VII-a, care a obţinut 98 de puncte, cel mai mare punctaj dintre toţi elevii din Argeş! Tot locul I a fost ocupat şi de Sima Patricia, cu 96 de puncte. Vidroiu Cristina (Şcoala Valea Ursului) a obţinut premiul al II-lea, cu 90 de puncte iar Cănuţă David, premiul al III-lea, cu 88,5 puncte. Cu 88 de puncte, Ilinca Andreea şi Jotea Alexandra au primit menţiuni.

Olimpiada Sportului Şcolar
Pe 4 martie, Şcoala ”Mihai Eminescu” Bradu a găzduit etapa pe centre de localităţi la fotbal primar, în cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, etapă la care au participat și elevii Școlii Gimnaziale ”Virgil Calotescu” Bascov, sub îndrumarea prof. Teodorescu Daniel, prof. Naidin Marius, prof. Rădulescu Mihai. Elevii din Bascov au ocupat locul I în clasament, devansând şcolile din Bradu, Miceşti şi Oarja.
O săptămână mai târziu, micii fotbalişti din Bascov ocupau locul al IV-lea la etapa municipală, disputată tot la Bradu, însă de această dată în compania a şase şcoli din Piteşti.

Rezultate deosebite la Română şi Matematică
Anul acesta, elevii claselor a IV-a de la Şcoala Bascov au obținut rezultate deosebite la Olimpiada Județeană de Limba și Literatura Română, după cum urmează: Ştefan Delia Ioana – 96,9 puncte, Rizea Antonia Elena (96), Ionică Sicilia Alessia (95), Din Enya Jasmine (94,6), Merla Antonio Andrei (94), Sandu Alida Maria (87), Ghenciu Eva Elena (85,4) – profesor îndrumător Duţu Mariana, Ene Alessia (80) – prof. îndrumător Ion Ruxandra, Burcea Dragoş (70) – prof. îndrumător Cojocaru Isabela.
La Olimpiada de Matematică, sub îndrumarea prof. Duţu Mariana, eleva Ştefan Delia Ioana a obţinut 84 de puncte, iar Merla Antonio Andrei, 60 de puncte.

Proiecte educaţionale la grădiniţe
Preşcolarii Grădiniţei cu Program Prelungit şi ai celei cu program normal din Bascov au luat parte la proiectul educaţional ”Polițistul, ne învață!”. Astfel, micuţii l-au întâmpinat cu bucurie pe reprezentantul legii, Inspectorul Popa Mugurel, de la Secția Poliție Rurală Nr. 3 Bascov, reușind să înțeleagă că pot apela, când se află în dificultate, la ajutorul polițistului. De asemenea, au fost sfătuiți să nu încurajeze acțiunile antisociale.
Aceeaşi preşcolari au fost beneficiarii proiectului educaţional
”Sănătatea nu este totul, însă fără sănătate totul este nimic”, proiect în cadrul căruia doctorul Nistor Ţuţu le-a vorbit micuţilor despre regulile de igienă individuală și colectivă, prevenirea îmbolnăvirilor și menținerea sănătății. Preșcolarii și-au însușit noțiuni legate de sănătate și boală în vederea dezvoltării fizice armonioase, și-au format deprinderi și norme de comportament pentru asigurarea echilibrului dintre sănătatea individuală și cea colectivă. Responsabilii de proiect sunt Iancu Alina Georgeta și Stancu Violeta de la G.P.P. Bascov.

"Bucuria de a dărui"
La Grădiniţa cu Program Normal a Şcolii “Virgil Calotescu” funcţionează în acest an şcolar  trei  grupe: grupa mică - a Albinuţelor, condusă de Barbu Ramona, grupa mijlocie – a Ursuleţilor, condusă de  Răducu Elena şi grupa mare – a Iepuraşilor, condusă de Andreianu Milena.
Activităţile desfăşurate cu copiii în grădiniță primesc un sprijin deosebit din partea părinţilor. Astfel, pe 21 martie a avut loc evaluarea antreprenoriatului "Bucuria de a dărui". Părinţii au cumpărat podoabele realizate de copii, dând valoare muncii acestora. Sumele strânse au fost donate, împreună cu alte lucruri, copiilor orfani de la Asociaţia Pro Vita, de la Aşezământul Valea Plopului, coordonaţi de Pr. Nicolae Tănase.

" Totul pentru o apă curată"
Concursul “Totul pentru o apă curată”, organizat de Apă Canal 2000 SA Piteşti în cadrul Programului Educaţional Piky, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Argeș şi cu Biblioteca Județeană, la care au participat 435 de elevi de la 56 unități de învățământ din 24 localități argeșene, a avut ecou și la Școala Gimnazială ,,Virgil Calotescu” Bascov. La nivelul şcolii au fost selecţionate 10 lucrări, care au fost înscrise în concurs. În urma jurizării,  eleva Rizea Antonia  a obținut Premiul Special, iar eleva Marin Daria Premiul al III-lea. Coordonator, prof. Stanciu Ecaterina. În afară de diplome, toţi câştigătorii au primit anumite sume de bani.
Concursul a marcat Ziua Mondială a Apei, ocazie cu care  20 de elevi de la Școala Bascov au participat în cadrul  ,,Zilelor  porților deschise” la o vizită la Stația de Epurare a Apei Pitești.

(Postat martie 2017)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top