19Sărbătorirea a 122 de ani de la înfiinţarea Şcolii Bascov, unitate de învăţământ ce poartă azi numele unui cunoscut regizor, Virgil Calotescu, a coincis anul acesta în mod fericit cu inaugurarea investiţiei de reabilitare şi modernizare a clădirilor şcolii, printr-un proiect cu finanțare europeană. Festivitatea a avut loc în prezența fostului Ministru al Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, cel care a și semnat contractul de finanțare al proiectului de reabilitare, extindere și modernizare, a directorului ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat, a președintelui Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău, a vicepreședintelui CJ, Dorin Mărășoiu, a primarului orașului Mioveni, Ion Georgescu, a reprezentanților ISJ Argeș și a altor membri ai administrației locale.


Contractul de finanțare a avut o valoare totală de 4.605.495 lei, din care valoarea eligibilă a fost de 2.573.366 lei (fonduri FEDR - 2.187.361 lei, fonduri buget național - 334.538 lei, cofinanțarea beneficiarului - 51.467 lei), iar durata de implementare a fost de 23 luni.
Cu sprijin financiar Regio s-au executat lucrări de reabilitare, extindere și modernizare la cele două unități școlare care au fost construite în anii 1938 (corpul A) și 1987 (corpul B). Totodată, au fost dotate cu echipamente didactice moderne laboratoarele de informatică, chimie, biologie și fizică, iar sălile de clasă beneficiază de table interactive.
Pe lângă personalităţile amintite, alături de primarul Gheorghe Stancu, oaspeţi ai şcolii conduse de Minerva Rizea au fost foşti absolvenţi şi profesori. Toţi au primit câte o diplomă de onoare, în semn de respect  pentru că fac cinste comunei şi judeţului.
Cu această ocazie a avut loc şi festivitatea de  premiere a unui concurs de talente, organizat între elevii şcolii, pe categorii (voce, instrument, dans), câştigătorii evoluând pe scenă, spre bucuria invitaţilor.
La Școala Generală I-VIII "Virgil Calotescu" din comuna Bascov învață în prezent 550 de elevi.

Postat mai 2016

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top