17Anul școlar 2016-2017 a început în condiții foarte bune în comuna Nucșoara. Conform spuselor directorului Constantin Berevoianu, toate structurile unității de învățământ din localitate au toalete interioare, apă curentă și, în general, oferă o bază materială optimă pentru desfășurarea unui act educativ de calitate.
”La capitolul investiții, probabil că ar mai trebui suplimentat debitul la apă printr-un foraj nou pentru Școala Slatina și mai avem de reabilitat termic un corp de clădire la Școala Nucșoara, unde învață elevii din școala primară și preșcolarii. În rest, avem totul pus la punct și oferim elevilor condiții foarte bune. În ciuda acestui fapt, numărul copiilor scade de la an la an, la ora actuală în comuna noastră fiind 150 de elevi cu tot cu învățământ preșcolar. Din fericire, încadrarea în ceea ce privește cadrele didactice este mai bună ca niciodată. Avem 13 profesori titulari din totalul de 17 și, în plus, toate cadrele didactice sunt foarte bine pregătite, tinere, cu dorință de muncă”, ne-a declarat directorul școlilor din Nucșoara.
Faptul că profesorii își fac foarte bine treaba este demonstrat și  prin rezultatele obținute de către elevi. ”Din cei 11 elevi de clasa a VIII-a, anul trecut, am avut două note de 10.00 la examenul de capacitate la Limba și literatura română, o notă de 9,90 și, în general, note foarte ridicate, toți cei 11 absolvenți urmând la ora actuală o formă de învățământ în continuarea studiilor”, a mai spus prof. Constantin Berevoianu.
Ca intenții de viitor, pentru a veni în sprijinul nevoilor familiilor cu copii din Nucșoara, se dorește înființarea unui after-school. ”Ne gândim  împreună cu conducerea Primăriei să le oferim părinților această alternativă. Evident, la noi nu se pune problema ca părinții să trebuiască să plătească pentru aceste servicii. Mai ales la Școala Slatina, unde există comunitatea de rudari, ar fi o mare contribuție la comunitate, dacă am reuși să le oferim copiilor o masă pe zi și ajutor suplimentar în pregătirea temelor. Spațiu am avea într-unul din corpurile nefolosite ale școlii vechi. Rămâne ca împreună cu autoritățile locale să găsim resurse pentru a pune în aplicare acest proiect”, a afirmat directorul școlii din Nucșoara.

(Postat septembrie 2016)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top