teiuleanu proiectUrmând tradiția proiectelor finanțate de Uniunea Europeană, Colegiul Economic „Maria Teiuleanu” implementează începând de la data de 1 decembrie 2017 proiectul intitulat „Fostering Leadership Development Amongst Teachers-LIDO”, nr. înregistrare 2017-1-IT02-KA201-036432, finanțat prin programul Erasmus+, Acţiunea cheie 2 - Cooperare pentru inovaţie şi schimb de bune practici, parteneriat strategic pentru educație școlară.
Proiectul este coordonat de Fo.Ri.Um. Societa Cooperativa, Italia și include ca parteneri Instituto Tecnico Statale Carlo Cattaneo și Giunti O.S. Psychometrics SRL-Italia, Universitatea din Pitești, Spoleczna Akademia Nauk și Liceum Akademickie ACE SAN-Polonia, Experimental High School of Mytilene of the University of the Aegean-Grecia și VIth Secondary School St. st. Cyril and Methodius, Bulgaria.
Proiectul, care se implementează deja în cadrul școlii noastre și al Universității din Pitești de aproximativ un an și trei luni, are ca obiective dezvoltarea metodologiilor și a materialelor pentru îmbunătățirea abilităților de lider ale profesorilor de liceu și îmbunătățirea eficacității  școlilor și a personalului școlar.         
Proiectul are ca rezultate finale trei produse intelectuale care vor fi realizate de compania italiană  Giunti O.S. Psychometrics SRL și respectiv cele două universități implicate. Produsele se vor realiza  în doua versiuni, varianta 1 pentru etapa pilot și varianta 2 după pilotare.
Astfel, compania Giunti O.S. Psychometrics a creat un instrument online diagnostic pentru evaluarea abilităților de lider ale profesorilor, Universitatea Pitești a realizat un curs face-to-face pentru dezvoltarea abilităților de lider, iar Universitatea Spoleczna Akademia Nauk din Polonia a conceput un curs online cu același scop http://www.lidoecourse.eu/.  
În perioada 25-26 februarie 2019 doi reprezentanți ai Colegiului Economic, prof. coordonator Daniela  Răduț și prof. de limba engleză Lavinia Iancu au participat la cea de-a treia întâlnire din cadrul proiectului organizată la Grupul editorial Giunti în Florența, Italia. Programul reuniunii a inclus prezentarea procesului de pilotare a celor trei produse intelectuale în cele 5 licee partenere din România, Italia, Grecia, Polonia și Bulgaria. De asemenea s-au discutat aspecte legate de valorizare, management și monitorizare, asigurarea calității și s-a stabilit data ultimei reuniuni de proiect din România.    
Grupul țintă al proiectului este reprezentat de un număr de 521 persoane dintre care 460 profesori care la finalul celor 25 de luni de implementare își vor fi dezvoltat abilitățile de lider, conducând în acest mod la o mai bună calitate a actului educațional și la dezvoltarea personală prin învățarea pe tot parcursul vieții.    

Prof. Lavinia Iancu
Colegiul Economic „Maria Teiuleanu”
(Postat martie 2019)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top