teiuleanu 1Colegiul Economic ”Maria Teiuleanu” a aniversat 119 ani de existență pe data de 23 noiembrie. Cu această ocazie, la sediul colegiului au avut loc mai multe evenimente, atent coordonate de către directoarea unității școlare, Iulia Mielcescu.

La sărbătoare au participat elevi, cadre didactice, autorități locale, dar și mulţi dintre profesorii care au predat aici de-a lungul timpului. De asemenea, la ceas aniversar pentru Colegiul Economic ”Maria Teiuleanu”, au onorat invitația gazdelor reprezentanți ai celor două universități din Pitești, dar și conducerea Inspectoratului Școlar Argeș prin inspectorul general adjunct Mihaela Crișan. Evenimentul a fost deschis după ce s-a oficiat o slujbă religioasă pentru împlinirea celor 119 ani de existenţă, pentru ceea ce a reprezentat Maria Teiuleanu şi pentru profesorii care au predat de-a lungul timpului aici şi care au trecut în nefiinţă.
Directoarea Iulia Mielcescu a punctat momente importante din istoria liceului, subliniind că, de aici, au plecat mulţi absolvenţi de marcă. Totodată, pentru anul viitor, când se vor împlini 120 de ani de învățământ comercial în Pitești, conducerea colegiului, alături de foști și actuali profesori, a decis să organizeze o serie de manifestări de amploare care să marcheze momentul așa cum se cuvine. Printre cei prezenţi, ca în fiecare an, s-a numărat şi Guţă Florea, fost elev, profesor şi apoi director al Colegiului Economic Maria Teiuleanu, care a scris şi o carte ”Rânduri pentru gândurile mele”, volum dedicat Centenarului Marii Uniri. De altfel, tricolorul, însemnul anului centenar în care ne aflăm, nu a lipsit din pieptul niciunui participant la aniversare. În încheiere, cei prezenţi au luat parte la o masă festivă, organizată în stilul unei expoziţii culinare, cu mâncare de dulce şi de post, realizată de elevi ai colegiului, sub îndrumarea atentă a profesorilor.  

Balul Bobocilor, la Cornul Vânătorului
Pe 22 noiembrie Complexul Cornul Vânătorului a găzduit Balul Bobocilor de la Colegiul Economic Maria Teiuleanu. O seară memorabilă pentru toți participanții, în centrul căreia s-a aflat, desigur, concursul de Miss și Mister. Momentele artistice au fost asigurate de talentații elevi ai Colegiului: Ilie Cătălina – cls. a IX-a C, Voicu Amalia – cls. a X-a D, Costache Ana Maria – cls. a XI-a G, Mârzacu Marian –cls. a XI-a E. Nicolae Andrei – cls. a X-a G, Prodănel Sebastian – cls. a X-a E.
Orice tip de activitate extraşcolară corect implementată într-o organizaţie şcolară porneşte de la necesitatea optimizării procesului de învăţământ. Deşi organizarea Balului Bobocilor ţine de educaţia nonformală, nu se poate detaşa de celelalte tipuri de educaţie (formală şi informală), motiv pentru care ele se articulează, generând câştig şcolii şi culturii sale organizaţionale. Obiectivele principale ale Balului organizat de către Colegiul Economic “Maria Teiuleanu” au fost: valorificarea potenţialului artistic, estetic, psihic şi fizic pentru sprijinirea dezvoltării armonioase a personalităţii individuale şi pentru definirea spiritului de echipă; integrarea elevilor în viaţa socială şi formarea unui comportament civilizat; completarea lacunelor din cadrul strict al activităţilor şcolare formale cu aptitudini specifice activităţilor extraşcolare; îmbunătăţirea imaginii şcolii în cadrul comunităţii locale.
Din comisia de organizare a acestei activități extrașcolare au făcut parte profesorii: Popescu Mihaela (coordonator), Tudor Marioara (repartizare bilete), Baboi Corina (prezentare spectacol), Ștefănescu Carmen (responsabil locație), Vasile Aureliana (responsabil sponsori).
Iată și laureații concursului de Miss și Mister:
Miss Boboc: Stan Ariana - cls. a IX-a A
Locul II: Tocilă Antonia - cls. a IX-a F
Locul III: Enache Diana - cls. a IX-a A
Mister Boboc: Pârvu Adelin - cls. a IX-a D
Locul II: Nica Daniel - cls. a IX-a A
Locul III: Marin Vlad - cls. a IX-a D

Coordonator, prof. Popescu Mihaela
(Postat decembrie 2018)    

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top