downloadColegiul Economic "Maria Teiuleanu" din Pitești implementează în perioada 01.09.2018-31.08.2020 Proiectul Erasmus Plus, Acțiunea cheie 2-Parteneriate strategice, cu titlul “Innovative Technological Tools”  - Instrumente media digitale inovatoare.

Proiectul, având numărul de referință 2018-1-RO01-KA229-049123 va fi implementat în parteneriat cu 4 GEL Hrakleiou, Herakleion, Grecia, Agrupamento de Escolas Coimbra Centro, Coimbra, Portugalia, Kedainiu Profesinio Rengimo Centras, Kedainiai, Lituania, Instituto Istruzione Superiore 'E. Majorana - A. Cascino', Piazza Armerina, Italia și Lokman Hekim Anadolu Lisesi, Adana, Turcia.
Tema proiectului constă în utilizarea eficientă a mijloacelor media digitale în orele de predare/învățare/evaluare, proiectul fiind adresat elevilor cu vârste cuprinse între 14-18 ani, dar și cadrelor didactice din toate unitățile școlare implicate.
Pe parcursul celor 2 ani de implementare, elevii din grupul țintă, precum și cadrele didactice care doresc să se implice în activitățile proiectului vor participa la activități de formare în țările partenere, unde vor dobândi noi competențe de utilizare eficientă a mijloacelor media digitale, pe care le vor aplica ulterior în cadrul orelor de curs.
Finanțatorul proiectului în valoare de 27.790 euro este Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale ( ANPCDEFP ), cu sprijinul Comisiei Europene.
Activitățile de învățare pentru elevi vor fi organizate la partenerii din România (Colegiul Economic "Maria Teiuleanu" fiind coordonatorul proiectului) în luna ianuarie-februarie 2019, Portugalia (luna iunie 2019) și Italia (luna mai 2020), iar activitățile de învățare pentru cadrele didactice care fac parte din proiect vor avea loc în luna aprilie2019 în Grecia și în luna noiembrie 2019 în Lituania.
În prezent Colegiul Economic "Maria Teiuleanu", precum și partenerii se află în perioada de implementare a procedurii de selecție atât a elevilor, cât și a cadrelor didactice care vor face parte din echipa de implementare a activităților proiectului, pe parcursul celor 2 ani.
Dintre criteriile de selecție, atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice, menționăm dorința de implicare în activitățile proiectului, competențe lingvistice (limba engleză), minim nivelul A2 conform Cadrului European Comun de Referință, cunoștințe minime de utilizare a computerului, disponibilitate și asumarea de responsabilități în derularea proiectului etc.

Coordonator proiect, prof. Corina Ciobanu
Colegiul Economic "Maria Teiuleanu", Pitești
(Postat septembrie 2018)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top