# Un nou proiect implementat de Colegiul Economic “Maria Teiuleanu”
19Începând cu 1 decembrie 2017 Colegiul Economic „Maria Teiuleanu” implementează un nou proiect Erasmus + intitulat „Fostering Leadership Development amongst Teachers-LIDO”, proiect finanţat prin programul comunitar Erasmus Plus, Acţiunea cheie 2 - Cooperare pentru inovaţie şi schimb de bune practici, parteneriat strategic pentru educație școlară.

Proiectul este coordonat de Fo.Ri.Um. Societa Cooperativa, Italia și include ca parteneri Instituto Tecnico Statale CARLO CATTANEO și Giunti O.S. Psychometrics SRL-Italia, Universitatea din Pitești, Spoleczna Akademia Nauk și Liceum Akademickie ACE SAN-Polonia, Experimental High School of Mytilene of the University of the Aegean-Grecia și VIth Secondary School St. st. Cyril and Methodius, Bulgaria.
Proiectul se va implementa în cadrul școlii noastre și al Universității din Pitești pe o durată de 25 de luni și are ca obiective dezvoltarea metodologiilor și a materialelor pentru îmbunătățirea abilităților de lider ale profesorilor de liceu și îmbunătățirea eficacității  școlilor și a personalului școlar.
În perioada 17-19 ianuarie 2018  doi profesori ai colegiului au luat parte la întâlnirea de debut a proiectului organizată la ITC San Miniato, Italia. Programul primei reuniuni de proiect  a inclus prezentarea tuturor celor 9 parteneri din punctul de vedere al altor proiecte similare dezvoltate și al valorii adăugate pe care fiecare instituție o aduce în implementarea proiectului, prezentarea de ansamblu  a activităților și a planului de acțiune, aspecte de impact și diseminare, asigurarea calității, managementul proiectului și aspecte financiare.
Proiectul are ca rezultate finale trei produse intelectuale care vor fi realizate de compania italiană  Giunti O.S.Psychometrics SRL și respectiv cele două universități implicate. Produsele se vor realiza  în doua versiuni, varianta 1 pentru etapa pilot și varianta 2, după implementare.     
Astfel, compania anterior menționată va produce un instrument pentru evaluarea abilităților de lider ale profesorilor, Universitatea Pitești va realiza un curs “face-to-face”, pentru dezvoltarea abilităților de lider, iar Universitatea Spoleczna Akademia Nauk din Polonia va fi însărcinată cu realizarea unui curs online care le va dezvolta profesorilor abilitățile de lider.  
Grupul țintă al proiectului este reprezentat de un număr de  521 persoane dintre care 460 profesori care la finalul celor 25 de luni de implementare își vor fi dezvoltat abilitățile de lider, conducând în acest mod la o mai bună calitate a actului educațional și la dezvoltarea personală prin învățarea pe tot parcursul vieții.

Prof. Lavinia Iancu
Colegiul Economic „Maria Teiuleanu” Pitești
(Postat ianuarie 2018)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top