04O zi deosebită, cu multiple valenţe, cu o semnificaţie aparte, de o sensibilitate şi afectivitate intense, cu bucuria revederii celor dragi şi a retrăirii momentelor în formarea unor „economişti adevăraţi şi valoroşi”, s-a derulat în 25 noiembrie 2016, în cadrul  localului  prestigiosului şi recunoscutului Colegiu Economic
”Maria Teiuleanu” Piteşti, care a sărbătorit 117 ani de existenţă.
După momentele înălţătoare, de puternică vibraţie a sufletului şi inimii, în clipa revederii, s-a trecut la întâlnirea solemnă din holul Colegiului Economic, unde a avut loc slujba de pomenire a Mariei Teiuleanu şi a dascălilor colegiului, trecuţi în nefiinţă.
Un frumos şi captivant moment a fost spectacolul organizat de către talentaţii elevi ai Colegiului, îndrumaţi de profesori, unde am văzut feţe radiind de bucurie şi zâmbete izvorâte din nobilele suflete ale cadrelor didactice pensionare, ale reprezentanţilor Comunităţii Locale, Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş şi mass-media locală.
Cuvinte de înaltă şi distinsă apreciere  pentru activitatea fructuoasă a tuturor cadrelor didactice  din cadrul Colegiului au avut reprezentanţii Autorităţii Publice Locale, ai Universităţii din Piteşti precum şi cei ai Universităţii Constantin Brâncoveanu.
Conducerea Colegiului Economic “Maria Teiuleanu”, reprezentată prin doamnele director, profesor Iulia Mielcescu şi profesor Sbîrnea Mariana, au mulţumit invitaţilor pentru prezenţa în ceas de sărbătoare la manifestările organizate cu această ocazie: simpozioane, lecţii demonstrative, concursuri, dezbateri, slujba comemorativă şi spectacolul aniversar.
Momentul final al acestei sărbători  a constat în delectarea invitaţilor cu o expoziţie culinară organizată de elevii colegiului, îndrumaţi de către profesorii de specialitate.
A fost o zi cu împliniri, gânduri, dorinţe şi urmează mulţi ani pe care să-i sărbătorim, în luna noiembrie a fiecărui an.
Sănătate, fericire, ani mulţi, bucurii, stimaţi dascăli valoroşi!
Şcoala este plină de viaţă, fiindcă în ea se adună zilnic sufletele fericite şi inocente a sute de copii, de aceea Ziua Şcolii este un prilej de mare sărbătoare pentru noi!

Prof. Marinescu Raluca Mihaela
Colegiul Economic ”Maria Teiuleanu”, Piteşti
(Postat decembrie 2016)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top