37Colegiul Economic „Maria Teiuleanu” din Pitești va avea un campus modern. Conducerea școlii a obținut finanțare prin intermediul autorităților locale pentru a reabilita și moderniza un corp de clădire, care în momentul de față nu este utilizat în beneficiul elevilor. Valoarea investiției este de peste 6 milioane de lei.
”Era păcat ca, având acea clădire, să nu facem ceva pentru ca elevii actuali și mai ales viitori și profesorii noștri să nu beneficieze de posibilitatea cazării în propriul cămin. Beneficiile sunt multiple, dar în primul rând trebuie menționat faptul că prin amenajarea acestui campus vom putea atrage un număr mare de elevi din mediul rural și, de ce nu, din alte zone ale țării. Investiția se va realiza, conform proiectului, în doi ani. Următorul nostru pas va fi demersul pentru obținerea fondurilor pentru amenajarea cantinei, dar și a Corpului C1, care, la fel, în momentul de față nu este folosit în întregime. Acolo intenționăm să amenajăm laboratoare – mărind numărul celor existente cu un laborator de comerț, de finanțe pentru firme de exercițiu, o sală multifuncțională pentru conferințe și festivități etc.”, a spus directoarea Colegiului, prof. Iulia Mielcescu.
Colegiul Maria Teiuleanu deja se bucură de apreciere din partea tinerilor și părinților acestora, dovadă numărul crescând, de la an la an, de elevi, număr care în momentul de față este de 896. Nu doar condițiile de studiu oferite fac ca această școală de tradiție din Pitești să fie în fruntea opțiunilor absolvenților de gimnaziu, ci și calitatea actului educativ – dovadă, promovabilitatea la examenul de Bacalaureat, de 95,17%, situând Colegiul Economic pe locul 5 în topul general și pe locul I în clasamentul școlilor tehnologice.
”Cred că pregătirea pentru viață, specializările care cuprind tot spectrul cerințelor  pentru intrarea cu succes pe piața muncii, calitatea orelor de curs, a orelor de practică, mai ales a celor cu profil specific economic, cum ar fi ”firmele de exercițiu”,  recomandă din plin Colegiul nostru. Dincolo de teoria în sine, elevii noștri învață legislație, contabilitate aplicată, învață să administreze o societate comercială, să facă față situațiilor diverse din economie, învață despre cerere și ofertă, finanțe. Toate acestea nu doar la nivel teoretic, ci și practic, ceea ce le conferă un avantaj net la absolvire”, a mai spus directorul unității de învățământ, Iulia Mielcescu.
Implicarea în activități extrașcolare este, de asemenea, un atu al cadrelor didactice și elevilor din Colegiul Economic “Teiuleanu”. ”Am câștigat un nou proiect cu fonduri europene, ”Plan your career”, prin ”Erasmus Plus”, alături de școli de același profil din Germania, Franța, Turcia, Polonia, ce se va desfășura în perioada 2016-2018 . Mobilitățile cuprinse în program sunt diverse, axate pe schimbul de experiență, pe tematici diverse economice”, a explicat directoarea colegiului “Teiuleanu”.
La acest proiect participă 30 de elevi (de la clasa a IX-a până la a XII-a) și 6 cadre didactice: coordonator proiect prof. Iancu Lavinia, prof. Iulia Mielcescu, prof. Mariana Sbîrnea, prof. Stancu Mădălina, prof. Ghindescu Melania și prof. Grigore Cristina. Elevii au fost selectați în funcție de abilitățile de comunicare, cunoașterea limbilor străine și, în general, a dorinței de implicare în asemenea mobilități. În afara experienței și cunoștințelor pe care le vor acumula, ei vor primi și câte o diplomă prin care se va atesta participarea la proiect.

(Postat septembrie 2016)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top