Luna decembrie şi apropierea sfintei sărbători a Crăciunului aduc în sufletele copiilor bucuria şi dorinţa de a o împărtăşi cu ceilalţi. Sfârşitul de an este perioada serbărilor şcolare, când elevii se întrec în a-şi arăta talentul şi a-i încânta pe profesori şi părinţi cu prestaţia lor artistică. Anul acesta a avut loc o premiera…Serbarea Colegiului Tehnic ,,Armand Călinescu” nu a fost organizată de profesori, ci elevii, la iniţiativa Consiliului elevilor, condus de Săvulescu Alexandra, au fost cei care au pregătit-o în cele mai mici detalii…Domnii şi doamnele profesoare au fost, de aceasta data, invitaţi….Elevii au ieşit din sala de festivităţi care găzduia de ani serbarea de Crăciun în curtea şcolii, iar soarele şi temperatura plăcuta au creat atmosfera propice.
A fost un program diversificat, care a îmbinat tradiţia cu modernitatea, numitorul comun fiind bunul gust şi profesionalismul. Grupul vocal al şcolii, ,,Armonia”, sub bagheta unui dirijor dedicat, elevul Ganea Mihai, a interpretat colinde care au transmis mesajul creştin al acestei sărbători: ,,O, ce veste minunată”, ,,Trei crai de la răsărit”, ,,Oaspeţi cu azur în gene”, ,,Ninsoare de adio”, ,,Da, Doamne, iarna!”. Dansurile populare interpretate de elevi ai şcolii împreună cu Ansamblul de dansuri de la Casa de Cultură ,,Adriana Trandafir’’ au stârnit ropote de aplauze.
Latura modernă a fost pusă în scenă de un moment de street dance asigurat de elevul Apetrei Bogdan, de cântece de iarnă, de muzică uşoară, interpretate de Vlăduşel Andreea, Mihai Luana, Radu Scurtu Cristian, Voiculescu Georgiana. Un moment de veritabila măiestrie artistică a fost recitarea unei poezii de către Pârvu Denisa, în timp ce colega ei,  Şucu Luiza, transpunea în desen mesajul versurilor.
Prezentatorul Niţulescu Alexandru s-a ridicat la nivelul prestaţiei artiştilor amatori din şcoala noastră, asigurând cu umor  trecerea de la un moment artistic la altul şi antrenând publicul care s-a strâns în număr mare să-şi susţină colegii.
La final, pe fondul ,,Urării’’ de ani mulţi şi sănătate interpretate de corala ,,Armonia”, membrii Consiliului elevilor i-au servit pe toţi cei prezenţi cu bomboane şi portocale, iar domnii profesori şi doamnele profesoare i-au felicitat pe cei implicaţi pentru organizarea şi realizarea serbării de Crăciun, exprimându-şi mulţumirea de a le fi mentori.

(Postat decembrie 2014)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top