20În cadrul inițiativei “Săptămâna europeană a competențelor profesionale”, prin care Comisia Europeană dorește să sporească atractivitatea educației și formării profesionale (VET) pentru competențe profesionale și locuri de muncă de calitate, Colegiul Tehnic “Armand Călinescu”, Pitești a organizat evenimentului “Ziua Carierei”.
Concepută sub forma unei dezbateri, sub sloganul „Săptămânii europene a competențelor profesionale - Descoperă-ți talentul!”, acțiunea a avut  scop orientarea elevilor în carieră și alegerea unei profesii, în funcție de abilități, aptitudini și dorințe, oferind tinerilor o vedere de ansamblu despre cum se pot evalua și cum pot alege cel mai bine sau ce li se potrivește pentru viitor.
Grație „Zilei Carierei”, am adus față în față elevii, sistemul universitar și agenții economici, astfel încât fiecare să își cunoască viitorul colaborator. Să vadă fiecare ce oferă „celălalt”, dar si ce aşteptări și cerințe are „celălalt”.
În cadrul conferinţei, agenţi economici, cadre didactice din învățământul preuniversitar și universitar au orientat/îndrumat elevii tocmai pentru a ușura tranziția la piața muncii.
Invitații: Director Prof. Procopiu Bianca Cristina, Dir. adj. prof. Gugiu Cornel, Prodecan conf. univ. dr. Pârvu Daniela, lector univ dr. Țaicu Marian, lector univ. dr. Oancea Olimpia, agent economic Ene Cătălina,  Director Relații Externe Universitatea Constantin Brâncoveanu  Tudorel Popescu, prof. Grosaru Andreea, prof. Bican Georgiana au dezbătut aspecte urmărind: # îmbunătățirea capacității de a-și identifica nevoile, aptitudinile și aspirațiile profesionale;
# documentare despre modul în care decurge un interviu de angajare și competenţele cerute de angajatori în diferite domenii;
# proceduri legale;
# prezentarea oportunităţilor existente pe piața muncii;
# încurajarea antreprenoriatului, focalizată pe domenii de interes specifice pentru grupul ţintă;
# dobândirea unor exemple de bune practice.
Proiectul oferă elevilor o imagine reala a comunităţii de afaceri și locurilor de muncă și îi ajută să decidă mai ușor în privința traseului educațional și profesional. Prin participarea, elevii  au avut posibilitatea să învețe mai multe despre activitățile, îndatoririle și responsabilitățile de la locul de muncă – aspecte care contribuie la o mai bună adaptabilitate a elevilor, ca viitori cetățeni, la cerințele pieței muncii.
Director prof. Procopiu Bianca
Prof. Grosaru Andreea
Colegiul Tehnic “Armand Călinescu”, Pitești
(Postat ianuarie 2017)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top