21“Săptămâna Sporturilor”, „Săptămâna Plantării”, „Ziua Mondială a Apei”, „Ziua Mondială a Sănătății” sunt câteva dintre evenimentele organizate în cadrul Colegiului Național "Alexandru Odobescu". Pentru a le marca, elevii au luat parte la activități dedicate acestor zile.
“Săptămâna Plantării” a fost primită cu brațele deschise de către elevi, fiecare clasă aducând câte o hortensie şi o tuia cu scopul de a fi plantate în curtea liceului. Acest lucru i-a făcut pe copii să învețe importanța lucrului în echipă.
De „Ziua Mondială a Apei”, fiecare clasă şi-a ales câte doi reprezentanți care au participat la strângerea de deșeuri din curtea liceului, săparea florilor şi revopsirea terenului de sport. Gunoiul a fost strâns în saci, colectat selectiv pe criteriile: hârtie şi carton, metal, plastic.
În cadrul Clubului de Educație Nonformală de la C.N. "Alexandru Odobescu", elevii participanți au luat parte la o demonstrație de acordare a primului ajutor în caz de accidente, demonstrație făcută de voluntari de la Crucea Roșie, cu sprijinul DJST. Tot pentru a marca „Ziua Mondială a Sănătății”, toți elevii au fost chemați la o întâlnire cu reprezentanții Direcției Județene de Sănătate. Au fost dezbătute subiecte precum: depresia, drogurile, alcoolul, jocul Balena Albastră şi multe altele.
În tot acest timp, elevii nu au uitat că se apropie sărbătorile Pascale, aşa că, mână de la mână, s-au strâns haine, jucării şi alimente neperisabile pentru copiii nevoiași. Această activitate  a fost organizată şi desfăşurată în cadrul proiectului educativ de voluntariat şi responsabilitate socială „Lumină din lumină”, cuprins în Planul anual de acţiune al Colegiului Naţional „Alexandru  Odobescu” Piteşti al Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară-SNAC. Acţiunea a fost propusă de către Consiliul Școlar al Elevilor din Colegiul Naţional ”Alexandru Odobescu” Piteşti, iar elevii şi cadrele didactice voluntare au donat produse alimentare neperisabile către Asociaţia „Filoteea Îngeraşul” Piteşti, care le-a distribuit cu ajutorul preotului paroh Gherghina Voicu Cristian de la Parohia Costeştii Noi, către familii defavorizate din oraşul Ştefăneşti, oraşul Costeşti şi din  comuna Tătărăştii de Sus, județul Teleorman. Scopul activităţii a fost atins, elevii fiind implicaţi în acţiuni de caritate prin sprijinirea persoanelor cu nevoi materiale sau sociale speciale, prin dezvoltarea sentimentelor de iubire pentru aproapele nostru şi a sentimentului de toleranţă precum şi prin dobândirea unui comportament responsabil faţă de persoanele aflate în dificultate.
Având ca obiectiv promovarea instituției de învățământ în care studiază, reprezentanții Consiliului Școlar al Elevilor de la C.N. "Alexandru Odobescu" au participat la Parada Liceelor, Universităților şi ONG-urilor, organizată de CJE Argeş sub conducerea preşedintelui, elevul Radu Dincă şi ISJ Argeş. La standul C.N. "Alexandru Odobescu" s-au oprit o mulțime de elevi de clasele V - VIII, elevi cu rezultate excelente la învățătură. Aceştia au zis că alegerea lor de a se înscrie la C.N. "Alexandru Odobescu" este determinată de programul de dimineață şi prestigiul de necontestat al liceului. La finalul paradei, elevii Clubului de Teatru au urcat pe scenă pentru a prezenta fragmente din scenetele "O noapte furtunoasă", "Titanic vals" şi sceneta "Prejudecăți", scrisă de Lorena Dicu, elevă a C.N. "Alexandru Odobescu".
Toate aceste activități nu ar fi fost posibile fără îndrumarea preşedintelui CŞE "Alexandru Odobescu", eleva Albu Patricia, dar mai ales fără acordul și sprijinul doamnei director al C.N. ”Alexandru Odobescu”, Bran Daniela.

Spiridon Andreea, clasa a IX-a G
Fotograf, Trandafirescu Ștefan, clasa a X-a D
Prof. Nicolai Cristina
Prof. Ogaru Marilena
(Postat aprilie 2017)       

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top