26În fiecare an, în cadrul Colegiului Național „Alexandru Odobescu”  există tradiția „ Spectacolului caritabil de Crăciun”, organizat la inițiativa „Consiliului Elevilor” și a „Asociației de Părinți”. În 2016, fondurile s-au îndreptat către Asociația „Mană Cerească”, aflată sub îngrijirea preotului Danu Florin. Această fundație oferă zilnic o masă caldă unui grup de 60-70 copii din parohia Lada, comuna Tătărăștii de Jos, județul Teleorman.
În acțiunea caritabilă s-au implicat, în cel mai firesc mod, atât elevii, cât și cadrele didactice, din fondurile strânse achiziționându-se alimente neperisabile. În acest sens, s-a organizat în data de 21 decembrie 2016 un spectacol caritabil susținut chiar de elevii instituției noastre. La realizarea acestui spectacol au participat: trupa de dansuri populare a Colegiului Național ”Al. Odobescu”, corul Colegiului Național ”Al. Odobescu”, corul (în limba franceză) al Colegiului Național ”Al. Odobescu”, trupa de teatru a Colegiului Național ”Al. Odobescu”, interpreți de colinde ai Colegiului Național ”Al. Odobescu”.
Un grup de copii însoțit de profesori ai colegiului s-a deplasat în localitatea Lada, pentru a transporta alimentele. Preotul paroh a primit cu multă bucurie inițiativa noastră. De altfel, printr-un discurs firesc și o ospitalitate  deosebită, ne-a făcut să realizăm importanța gestului nostru. Am fost bucuroși să constatăm că ajutorul dat de noi nu a rămas fără ecou, alți semeni de-ai noștri reacționând similar, dăruind copiilor din Lada, brazi, cadouri, și, mai ales, o rază de speranță.
Am părăsit mica parohie bogați sufletește și cu intenția unanimă de a reveni. Nimic nu este greu de realizat, atunci când există putere, înțelegere, omenie – e lecția pe care am învățat-o cu toții.

Prof. Ilie Monica
C.N ”Al. Odobescu” Pitești
(Postat decembrie 2016)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top