08Așa s-a intitulat proiectul derulat între Facultatea de Litere a Universității din Pitești, Liceul Teoretic „Ion Barbu” și Colegiul Naţional  „Al. Odobescu ”, având ca scop promovarea valorilor culturale și tradiționale din România și Franța.
Evenimentul a avut loc miercuri, 15 iunie 2016, la sala multimedia a C.N „ Al. Odobescu ” și a cuprins următoarele activități: prezentare Power-Point „Les Faux Amis”, realizată de elevii Stan Liviu și Badea Mihai, de la clasa a X-a E din C.N „ Al. Odobescu”, urmată de un chestionar pe această temă; prezentare Power-Point „Le Français, un atout aujourd’hui ”, aparținând elevei Cherecheș Adelsa, din clasa a X-a C a Liceului Teoretic „Ion Barbu”,  urmată de o dezbatere cu privire la importanța învățării limbii franceze.
Programul a continuat cu un atelier de orientare profesională numit „Lorsque le français ne suffit plus... ”
La această acțiune au participat profesorii de limba franceză de la liceul gazdă, profesori ai Facultății de Litere din Pitești, doamna profesor Laura Nicoleta Zidaru de la Liceul Teoretic „Ion Barbu”, aceasta având ca invitați pe doamnele profesor Alina Roșu și Laura Bica de la Liceul „Dimitrie Dima” din Pitești.
Elevii prezenți și-au manifestat interesul faţă de activitățile derulate cu acest prilej prin realizarea sarcinilor de lucru, iar strădania celor implicați a fost apreciată la adevărata ei valoare.

Prof. Iacob Venera
Prof. Cănuță Loredana
Colegiul Naţional „Al. Odobescu ” Piteşti
(Postat iunie 2016)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top