21Când spunem luna Martie, ne gândim la „ Ziua Mărțișorului ”, la „Ziua Femeii ” și, de ce nu, la „ Ziua Internațională a Francofoniei”.
Sărbătorită în toate țările unde se vorbește sau se studiază limba franceză, Ziua Francofoniei a fost marcată și la C.N. „Al. Odobescu” – Pitești care, în colaborare cu Facultatea de Litere a Universității din Pitești și Școala Gimnazială Mușătești, a organizat o serie de activități derulate în cadrul proiectului „Le mois de la Francophonie – Journée lycéens ”, menite să pună în valoare cultura și spiritul francofon.
Evenimentul a avut loc la sala multimedia a C.N „ Al. Odobescu ” și a constat în: atelier de creație: Haïku coordonat de doamna prof. Cănuță Loredana și doamna prof. Dima Monica, realizarea unor fișe pedagogice pornind de la scurt-metrajul ”Clichés” sub coordonarea  doamnelor profesoare Iacob Venera și Ogaru Marilena, prezentare Power-Point având ca temă Francofonia și spațiul francofon (prof. Adelina Sorescu)  urmată de un concurs cu întrebări pe aceeași temă” (prof. Larroze Ana- Maria)
Elevii prezenți și-au manifestat interesul faţă de valorile culturale din spaţiul francofon prin implicarea în realizarea sarcinilor de lucru, iar „ sărbătoarea ” s-a bucurat de un real succes.

Prof. Iacob Venera
Prof. Cănuță Loredana
Colegiul Naţional “Alexandru Odobescu” Piteşti
(Postat aprilie 2016)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top