Într-o lume în care elevii și copiii noștri petrec tot mai mult timp în fața televizoarelor, calculatoarelor, telefoanelor, la Liceul Teoretic ,,Ion Cantacuzino” Pitești, dorința de a fi alături de cei în nevoie a fost mai puternică decât am fi crezut. Astfel, sensibilizați de situația materială dificilă a unor semeni și dornici de a dărui creștinește în ajun de Crăciun, elevii noștri au contribuit cu o părticică din sufletul lor la numeroase activități caritabile desfășurate în luna decembrie.
Nerenunțând să creadă ca există speranţă pentru cei aflaţi în suferinţă, grupuri de tineri inimoși au mers la Centrul de îngrijire bătrâni, Găvana, cu daruri pentru cei singuri și bolnavi, cântând colinde şi bucurându-i pentru câteva clipe. Sub coordonarea doamnelor Gheorghe Marinela şi Gogel Ecaterina, aceştia au împodobit bradul de Crăciun pentru vârstnici. De asemenea, elevi ai școlii noastre au mers, ca în fiecare an, la copiii cu dizabilități din cadrul Centrului de Zi ,,Paraschiva" din Retevoiești, oferindu-le pachete-cadou și bucurându-se, la rândul lor, de serbarea oferită de aceștia. Doamna consilier educativ, Cârstea Victora și domnul profesor O. Barabancia au coordonat elevii în pregătirea acestei activități extrașcolare.
Campania „Crăciunul într-o cutie de pantofi“ a stârnit un mare interes printre elevi, ajungând la sufletele lor bucuria de a oferi un dar personalizat, ambalat cu dragoste de ei înșiși. Ei, copiii care au dăruit, au creat o lume magică pentru noaptea de Crăciun a celor la care Moșul rătăcește cărarea; ei ne-au dat motive să credem că această lume poate fi mai bună. Sub coordonarea doamnelor prof. Oproiu Bianca și Militaru Laura s-au creat bucurii în cutii de pantofi și vise împlinite a peste 1000 de copii defavorizați.
Elevii noştri s-au mobilizat şi pentru activitatea de voluntariat din cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC), colectând alimente neperisabile care vor fi donate prin Crucea Roşie şi Salvaţi Copiii Argeş către beneficiari – copii aflaţi în dificultate ! Coordonator al acestei activităţi a fost prof. Laura Militaru.
În același spirit creștinesc, al iubirii semenilor, elevii școlii noastre au donat produse de curățenie și lenjerii de pat Centrului de Tip Familial Găvana, cu care s-a realizat și un parteneriat ce se desfășoară de-a lungul unui an. Deși nu vom schimba lumea, măcar încercăm cu toții, elevi și profesori, să ne demonstrăm nouă că spiritul Crăciunului înseamnă mai mult să dăruiești decât... să primești.

Prof. Alina Merișanu
Liceul Teoretic ,,Ion Cantacuzino” Pitești
(Postat decembrie 2014)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top