41Această zi se sărbătoreşte în peste 150 de ţări, deoarece se consideră că alimentaţia este o nevoie fundamentală a omului şi o condiţie necesară supravieţuirii şi prosperităţii fiinţei umane. Ziua Mondială a Alimentaţiei este o zi ce are ca scop avertizarea opiniei publice asupra importanţei hranei şi care urmăreşte să întărească solidaritatea în lupta împotriva foametei, malnutriţiei şi sărăciei.

În data de 16.10.2017, a fost organizată la Liceul Teoretic "Ion Cantacuzino" Piteşti, activitatea dedicată  acestei zile. Sub sloganul  ,,Alimentația, o poartă deschisă sănătăţii“, elevii școlii au dat o mare atenție evenimentului și, împreună cu profesorii coordonatori, au pregătit mai multe materiale (prezentări power-point, referate, afișe, planșe și desene) având ca tematică importanța alimentației sănătoase. Toate aceste materiale au făcut obiectul unei expoziţii ce a reflectat întreaga lor strădanie, contribuind la formarea unei atitudini pozitive şi responsabile faţă de sănătate, la promovarea unui stil de viață de calitate. La finalul acțiunii a avut loc cel mai plăcut moment, o expoziție cu degustare de produse realizate de elevii liceeni și de elevii Școlii Postliceale "Ion Cantacuzino", fiind organizat şi un concurs, “Cel mai gustos preparat”, în cadrul căruia juriul, format din elevi consilieri ai claselor a XI-a şi a XII-a, a acordat premii.
Principalul obiectiv urmărit, stimularea şi promovarea unei alimentaţii sănătoase pentru o viaţă sănătoasă, a fost, cu siguranţă, atins... măcar pentru o zi.

Prof. Merişanu Alina
Liceul Teoretic "Ion Cantacuzino" Piteşti
(Postat octombrie 2017)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top