01În perioada 18-22 decembrie, elevii Școlii Gimnaziale “Traian” din Pitești s-au bucurat din plin, împreună cu profesorii lor, de săptămâna “Şcoala Altfel”. Această săptămână a constituit  un pas spre întărirea relaţiei profesor - elev, în absenţa presiunii clopoţelului, a orelor de curs.

Atmosfera din "săptămâna altfel" a fost una specială, fiind trăită atât de elevi, cât şi de profesori, cu sentimentul câştigării unor experienţe noi, productive statutului de elev.
Experienţa celor cinci zile în care şcoala s-a transformat altfel, a fost definită de activități diverse, acoperind următoarele domenii: cultural, sportiv, tehnico-științific, educație ecologică, educație financiară, educație rutieră, educație juridică, orientare profesională și activități comunitare.
"În contextul  derulării activităților organizate,  săptămâna aceasta și-a arătat beneficiile prin implicarea deopotrivă a profesorilor şi a elevilor, în vederea demonstrării, sistematizării, aplicării, consolidării «pe teren» a cunoştinţelor deja predate sau discutate la clasă", a adăugat dna. dir. adj. Gabriela Dracman.
Săptămâna "altfel" a schimbat rutina şcolii, a permis exprimarea spiritului creativ şi a antrenat  spiritul de echipă. Vizitele la Filarmonică, la Teatru sau la muzee, au atras atenţia elevilor asupra nevoii de cultură, asupra faptului că există o lume şi dincolo de Facebook.  
Nici elevii din clasele mai mici nu au pierdut o săptămână, ci au învăţat lucruri noi, au mers în locuri pe care nu le-au mai văzut până atunci, s-au jucat, au vizitat muzee, au vizionat filme, au aflat cum sunt fabricate unele obiecte, au colindat și au făcut fericiți alți copii, aflați în dificultate. Unii au aflat ce înseamnă să fii magistrat, jurnalist, poliţist, au văzut maşinile de intervenţie ale pompierilor şi ambulanţele, au asistat la exerciţii de salvare dintr-un incendiu și cum se confecționează globulețele pentru pomul de Crăciun.
O activitate deosebită, de Educație juridică, a fost desfășurată de elevii clasei a VII -a B, care au simulat un proces la Tribunalul Argeș.
„Săptămâna  altfel” poate fi dovada că profesorii şi elevii Școlii Gimnaziale “Traian” din Pitești formează o echipă, în cadrul căreia se manifestă  relaţii umane, prietenoase, cu atașament față de valorile comunității, în care “Educația  este cea mai puternică armă pe care o poți folosi pentru a schimba lumea.”

Material realizat de prof. înv. primar Nicoleta Niță

(Postat ianuarie 2018)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top