33În perioada 28-30 iunie 2017, un grup de 15 elevi cu rezultate deosebite din cadrul Școlii Gimnaziale Traian - Pitești, însoțiți de directorul școlii, Cristina Tulea și de dna profesoară Narcisa Boghețu, au efectuat o vizită la Parlamentul European din Bruxelles, Belgia, la invitația europarlamentarului Mircea Diaconu.

Activitatea s-a realizat în scopul conștientizării de către elevii capabili de performanță a vieții din cadrul Uniunii Europene. Proiectul a fost susținut financiar de către europarlamentarul Mircea Diaconu și de Parlamentul European și s-a desfășurat în colaborare și cu Școala Cotești-Godeni. Elevii a aflat detalii despre activitățile Parlamentului European, despre rolul parlamentarilor români din cadrul acestuia și, de asemenea, despre cât este de important ca tânăra generație să susțină în continuare proiectele europene.
Elevii au avut și oportunitatea de a vizita cele mai frumoase și interesante obiective turistice din Bruxelles, de aș exersa cunoștințele de limba franceză și engleză dobândite în școală și de a observa multitudinea de culturi, religii și civilizații ale locului.
Eleva de nota 10 a Școlii Gimnaziale Traian, Amelia Cioc afirmă:
”Pentru mine a fost o experiența unică, a fost prima călătorie cu avionul și prima vizită la Parlamentul European. Am vizitat sala de conferințe și am aflat multe informații interesante despre rolul și componența Parlamentului European în cadrul Uniunii Statelor Europene. Am avut onoarea de a-l cunoaște personal pe domnul europarlamentar Mircea Diaconu, care ne-a povestit despre activitatea și importanța muncii de europarlamentar ca reprezentant al României. M-au impresionat modestia și simplitatea acestuia.”
”Proiectul a fost un real succes, și cu acest prilej țin să-i mulțumesc domnului Mircea Diaconu pentru oportunitatea pe care le-a oferit-o elevilor noștri, mulțumesc echipei din cadrul școlii care a susținut acest proiect, mulțumesc părinților care ne-au fost alături și felicit elevii participanți care au dat dovadă de un comportament și o inteligență demnă de o școală europeană - Școala Gimnazială Traian - Pitești”, afirmă directorul Cristina Tulea.

Performanțele elevilor Școlii Traian
Școala Gimnazială Traian - Pitești duce tradiția mai departe și, ca în fiecare an, s-a făcut remarcată prin rezultatele deosebite obținute de elevii săi la olimpiadele și concursurile școlare, atât pe plan disciplinar, cât și sportiv.
În anul școlar 2016-2017,  la disciplina Matematică, sub îndrumarea dnei profesor Ursu Florica, eleva Voicu Oana Georgiana, cls. a VII-a B, a obținut medalia de argint la Olimpiada națională de Matematică, premiul I la concursul interjudețean ARGESGIM și la “Caleidosop mathematic”, la concursul județean “Dan Barbilian” și „In memoriam Mariana Mateescu”, și premiul II la concursul județean “In memoriam Ion Cojocaru”. De asemenea, la Olimpiada de Chimie a obținut locul I pe județ și calificare la etapa națională, aflată în desfășurare. La concursul județean “Gheorghe Cenușe”, elevul Miu Sebastian a obținut premiul III, iar Deonisie Silviu a obținut mențiune.
La etapa națională a Olimpiadei de Lingvistică ne-a reprezentat eleva Ton Ioana, cls a VIII-a A. Premiul special la “Cultură și spiritualitate românească” a fost obținut de elevul Marineață Dimitrie, profesor Țintatu-Comănescu Cremona, iar la Concursul național de jurnalism sportiv, elevul Furdui Dragoș a fost premiat de Comitetul Olimpic Român, obținând mențiune la faza națională - profesor Isacovici Gabriela.
Pe județ, premiile au fost și mai multe: Olimpiada de Lingvistică - Dorobanțu Hariton ( premiul III), Șerbănoiu Ștefania (mențiune), Vasile Denisa (mențiune); Olimpiada “Lectura ca abilitate de viață” - Dincă Maria (mențiune), Tăulea Ștefania (mențiune), Mateescu Justina (mențiune) - profesor Țintatu-Comănescu Cremona, Tiță Iulia (premiul III), Roșu Maria (mențiune), Gheboeanu Anita (mențiune) - profesor Isacovici Gabriela, Bălae Alina (mențiune), Cotorogea Oana (mențiune), Barbu Mihaela (mențiune) - profesor Ștefan Ioana. La Olimpiada de Limba și literatura română - Gheboeanu Anita (mențiune), profesor Isacovici Gabriela.
La olimpiadele de Limba engleză și Limba franceză, s-au făcut remarcați următorii elevi: Limba franceză - Moțoi Cristescu Ștefania (premiul I), Mateescu Justina (premiul I), Mustață Alexia (premiul II), Capragiu Matei (mențiune), Dumitrescu Nicola (mențiune), Negru Patricia (mențiune), Viscol Teodora (mențiune), profesor Marinescu Marinela, Lungeanu Alexandru (mențiune), profesor Rațiu Olga. Limba engleză: Niță Ariana (premiul II), profesor TULEA Cristina, Stănescu Rareș (premiul II), Trandafir Andrei (premiul II), Dumitrescu David (mențiune), Gheboeanu Anita (mențiune), profesor Boncoi Luiza.
În domeniul sportiv, echipele de fotbal și de handbal s-au aflat din nou pe podium astfel: Locul I pe județ echipa de handbal - fete, profesor Boghețu Narcisa, Locul II pe județ, echipa de handbal - băieți, profesor Graur Tiberiu,  Locul III pe județ echipa de fotbal primar băieți și Mențiune echipa de fotbal gimnaziu băieți, profesor Otobîcu Cătălin.

(Postat octombrie 2017)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top